Bijgewerkt: 13 april 2024

Minister Pechtold bezoekt Ouder-Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Amstelveens Nieuwsblad / Ministerpechtold.nl
05-01-2006

Onder het motto 'Kom praten met Pechtold' bezoekt maandag 16 januari 2006 minister Alexander Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, D66) Ouder-Amstel.

Hij combineert bijeenkomsten in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel voor inwoners met een werkbezoek aan Duivendrecht en een rondrit door de gemeente.

Pechtold, die ook het grote stedenbeleid in zijn portefeuille heeft, komt praten over de druk van de oprukkende verstedelijking en toename van de infrastructuur op de leefbaarheid in de dorpen. En over de investeringen van de gemeente in de sociale samenhang, het groene karakter en de economische levendigheid. Tevens besteedt hij aandacht aan het belang van inspraak en het blijvend betrekken van inwoners bij hun buurt en de politiek.

Om 19.00 uur bezoekt Pechtold het plein voor de Sint Urbanus Kerk aan de Rijksstraatweg in Duivendrecht.

Hier ziet hij het contrast tussen het grootstedelijke station Duivendrecht, het grootste overstapstation van de NS, en het dorpse karakter rondom de kerk met de twee boerderijven en daarachter het laatste veenweidegebied overgebleven van vroeger.

Een busrit langs de Zonnehofflats en scholen voert hem naar het Dorpsplein. Om 19.30 uur houdt hij in het Dorpshuis een korte toespraak, waarna er gelegenheid is om het gesprek aan te gaan met Pechtold.

Tijdens de rondrit wordt hij geïnformeerd over ontwikkelingen als het Duivendrechtse Veld, de A6-A9 problematiek voor Ouder-Amstel en de diverse nieuwbouwontwikkelingen in de dorpen zelf.

Om 21.00 uur houdt Pechtold een toespraak in de oude Gereformeerde Kerk naast de provinciale brug over de Amstel in Ouderkerk. Ook hier wil hij het gesprek aangaan met de inwoners. Het officiële' gedeelte sluit om circa 22.00 uur.

Wie is drs Alexander Pechtold? (1965)

Na het behalen van het diploma gymnasium-A studeerde Alexander Pechtold kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden (doctoraal examen in 1996). Hij behaalde in 1995 ook het veilinghouderdiploma.

Sinds 1992 – nog vóór zijn afstuderen – was hij werkzaam bij Van Stockum’s Veilingen in Den Haag als veilingmeester en adjunctdirecteur. Hij verliet het bedrijf in 1997. Vanaf 1994 was Pechtold voor D66 lid van de gemeenteraad in Leiden; vanaf 1997 tevens wethouder. In 2002 legde hij na de invoering van het duale stelsel het gemeenteraadslidmaatschap neer.

Hij beheerde als wethouder onder andere de portefeuilles milieu, sport en cultuur, grotestedenbeleid, onderwijs en verkeer en vervoer. In 2002 werd hij ook gekozen tot voorzitter van D66. In oktober 2003 werd hij benoemd tot burgemeester van Wageningen. Pechtold was verder onder meer lid van de Rijksbrede beoordelingscommissie Grotestedenbeleid.

Drs. Alexander Pechtold werd op 31 maart 2005 benoemd tot minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties in het Tweede Kabinet-Balkenende als opvolger van mr. Thom de Graaf.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.