Bijgewerkt: 2 december 2021

Milieuvriendelijk koken in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
03-02-2013

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe groot de milieubelasting is van wat u kookt? Dorien Soons vertelt er alles over op 14 februari 2013 in de bibliotheek aan het Stadsplein. Ook geeft zij tips om energiezuiniger te koken door bewuster voedingsmiddelen te kiezen.

Dorien Soons groeide op in het Bourgondische Brabant, waar zij leerde koken van haar oma en moeder. Op haar blog www.voetprintcooking.nl  schrijft zij over de milieubelasting van ons voedsel. Haar boek Voetprint Cooking bevat honderd CO2-lage recepten. Dorien's motto is ‘weet hoe groen je eet, want een beter milieu begint aan je tafel!’

voetprint Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2013)

De omslag van het boek van Dorien Soons


Tijdens haar studie bedrijfseconomie was zij lid van een gastronomisch genootschap. Kortom: Dorien Soons is bedrijfseconome met een passie voor koken en hart voor het milieu! Weten hoe milieuvriendelijk u zelf kookt? Stuur tevoren de ingrediënten van uw favoriete recept – of uw boodschappenlijstje – naar h.deinema@debibliotheekamstelland.nl toe, dan krijgt u deze avond tips om milieuvriendelijker te koken.

Voor de kaartverkoop kunt u terecht in een van de Amstelland bibliotheken, of op de website www.debibliotheekamstelland.nl Donderdag 14 februari 2013. 20.15 - 22.00 uur Bibliotheek Amstelland Stadsplein Amstelveen. Prijs: € 7,50 Pashouders: € 5,-Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS