Bijgewerkt: 2 maart 2024

Middeleeuws liederen zingen in de bibliotheek Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-12-2017

Op zondag 31 december 11:30-12:30 uur in de Bibliotheek Stadsplein Amstelveen tijdens de ochtend van oudejaarsdag, de laatste dag van het jaar, kan je in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein leren zingen als een middeleeuwer. Een gezellige gelegenheid om met elkaar het jaar muzikaal af te sluiten…

Tijdens de spoedcursus zal de Utrechtse literatuurwetenschapper Cécile de Morrée een middeleeuws liefdeslied nader toelichten. De Morrée legt uit hoe je de tekst zingt op de melodie van een voor iedereen bekend wijsje. En de deelnemers gaan zelf coupletten analyseren op uitspraak en ritme. Na afloop van de spoedcursus kunnen we allemaal zingen als een middeleeuwer.



In de middeleeuwen werd vaak en veel gezongen. Op straat, tijdens het werk, in de kerk, in de kroeg en onderweg zongen mensen van alle leeftijden, samen of alleen. Sommige van die liederen spreken ook vandaag nog tot de verbeelding, zoals amoureuze liefdesliederen. Cécile de Morrée studeerde Nederlands en Medieval Studies in Utrecht. Haar proefschrift 'Voor de tijd van het jaar, over volkstalige devote liedverzamelingen', wordt als boek uitgegeven. In haar onderzoek richt zij zich op het zoeken naar methoden die recht doen aan het functioneren van liederen als geluiden in een orale cultuur. Harpersbazaar.nl verkoos de Morrée in mei 2017 als Woman of the Week en noemde haar briljant. 31 december 2017, van 11:30 tot 12:30 | Stadsplein Amstelveen. Kosten: Lid € 3,50 | Niet-lid € 7.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.