Bijgewerkt: 27 september 2023

Middeleeuws Ridderspektakel 2014 in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Ridderspektakel
12-08-2014

Stichting Ridderspektakel houdt op zaterdag 16 en zondag 17 augustus 2014 een Ridderspektakel in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Bereid je voor op wapengekletter en trompetgeschal en maak plaats voor de ridders die elkaar gaan bevechten tijdens het riddertoernooi. Het Ridderspektakel is een rondreizend evenement, dat de bezoekers terugbrengt naar de middeleeuwen: niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is er genoeg te doen.In de verschillende kampementen laten meer dan honderd re-enactors zien, hoe het er eeuwen geleden aan toe ging. De smid stookt zijn vuur op en begint met het smeden van een wapen, koks roeren in een grote ketel soep en de sfeer is opgewonden. De voorbereidingen voor de gebeurtenis van het jaar zijn in volle gang: het huwelijk van de graaf en de gravin van Holland. Ook wordt een echte vesting bestormd door de dappere strijders.

Een Ridderspektakel kan uiteraard niet zonder een echt riddertoernooi. De stoere mannen strijden om de eer en de gratie van de jonkvrouw. Ze laten een proef van bekwaamheid zien, bestrijden elkaar te paard met lansen en te voet. Gegarandeerd een bijzondere ervaring om mee te maken. Een belangrijk onderdeel van het evenement zijn de kinderactiviteiten. In de Ridderschool worden ze opgeleid tot dappere ridder, of schone jonkvrouwe.

Daarnaast kan er geknutseld worden en zijn er verschillende spelletjes en workshops. En natuurlijk het hoogtepunt: de Kiddy Battle. De jonge ridders in opleiding gaan de strijd aan met een ridder en proberen die te verslaan. Het Ridderspektakel is iedere festival dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ridderspektakel.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.