Bijgewerkt: 18 juni 2024

Michiel Vos te gast bij Huis Elsrijk

Nieuws -> Informatief

Bron: Boekhandel Blankevoort
05-06-2024

Leven in het hart van de Amerikaanse democratie. Op woensdag 26 juni 2024 is Amerika-correspondent Michiel Vos te gast bij Huis Elsrijk aan de Graaf Aalbrechtlaan 138 in Amstelveen. Aanleiding is het verschijnen van zijn boek Vos in de VS.

In de 20 jaar dat hij in de Verenigde Staten woont en getrouwd met de Amerikaanse Alexandra Pelosi met wie hij twee kinderen heeft, heeft Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden.

Foto Amstelveen
(Foto M. Vos - 2024)

Michiel Vos (1970) is jurist en journalist. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit. Hij is getrouwd met de Alexandra Pelosi, dochter van Nancy Pelosi, prominent lid van de Democratische Partij

Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd hij Amerikaan. In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life - of wat daar nog van over is - en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de 21ste eeuw.

Elsrijklezingen worden georganiseerd door Stadsdorp Elsrijk en de Denkersclub Elsrijk in samenwerking met Boekhandel Blankevoort, die ook de boekverkoop verzorgt. Michiel Vos is vanzelfsprekend meer dan bereid ook uw exemplaar van Vos in de VS te signeren. Woensdag 26 juni , aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Locatie: de grote zaal van Huis Elsrijk, Graaf Aelbrechtlaan 138, Amstelveen. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld en maakt toekomstige Elsrijklezingen mogelijk. S.v.p. aanmelden via elsrijklezing@stadsdorpelsrijk.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.