Bijgewerkt: 23 juli 2024

Meepraten over de nieuwe commissaris van de Koning in Noord-Holland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
26-06-2018

Alleen deze week kunnen Noord-Hollanders nog laten weten wat voor commissaris van de Koning zij willen voor Noord-Holland. Meer dan 1000 mensen hebben de enquête inmiddels ingevuld! Dat waren vooral inwoners uit Amsterdam en Haarlem. Maar wat vinden de inwoners van bijvoorbeeld Enkhuizen, Gooise Meren, Den Helder of Alkmaar?

De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar een nieuwe commissaris van de Koning (cdK). Wat voor persoon moet dat zijn? Met enkele klikken kunnen Noord-Hollanders aangeven aan welke eigenschappen zij de voorkeur geven. Dan kan tot 1 juli 2018 via www.noord-holland.nl/jouwcdk. Hier staan ook de belangrijkste taken van de cdK beschreven.

Foto Amstelveen
(Bron Provincie NH - 2018)

Alleen deze week kunnen Noord-Hollanders nog laten weten wat voor commissaris van de Koning zij willen voor Noord-Holland


Moet de cdK de weg weten in politiek Den Haag en Brussel of eerder goed weten wat er speelt in heel Noord-Holland? Is eerlijk en duidelijk zijn belangrijk of liever diplomatiek en bedachtzaam? Moet de cdK open staan voor veranderingen of vooral een stabiele factor zijn? In een open vraag kunnen Noord-Hollanders aangeven welke eigenschappen en vaardigheden zij nog meer belangrijk vinden. Twintig inzenders maken kans om als gast van Provinciale Staten (PS) aanwezig te zijn bij de officiële installatie van de nieuwe cdK. PS gebruiken de uitkomsten van de enquête bij het opstellen van de profielschets die in de vacature voor de nieuwe cdK komt.

Voor de vacature. De huidige commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, legt zijn functie begin 2019 neer. PS maken een profielschets voor de nieuwe cdK. Dat is een overzicht van eigenschappen en ervaringen die de basis vormen voor de vacature. Om dat zorgvuldig te doen, maken zij graag gebruik van de ideeën van Noord-Hollanders. In september 2018 bieden PS de concept-profielschets aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. Daarna stelt de minister de vacature open. De planning is dat Noord-Holland begin 2019 een nieuwe commissaris van de Koning heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.