Bijgewerkt: 27 september 2022

Mark Haayema, Rutger van den Broek en Peter Brusse bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
28-10-2019

Mark Haayema en Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek bij Libris Venstra. Op 11 oktober 2019 verscheen ’t Verrukkelijke Kinderbakboek gemaakt door kinderboekenschrijver Mark Haayema en Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek.

Samen maakten zij dit kookboek vol heerlijke recepten, vrolijke verhalen en grappige gedichten, geïllustreerd door Emanuel Wiemans. Met achtentwintig recepten en handige informatie voor beginnende bakkers. De familie Bakker is het liefst de hele dag in de weer met bloem, eieren, boter en suiker. Het hele jaar door maken ze de lekkerste baksels: cheesecakejes met aardbeien in de lente, strandkoekjes voor op het strand in de zomer, rozijnenbollen in de herfst, en in de winter natuurlijk kruidnoten en kerstkransjes. En wat te denken van een honnepon, een ratjetoe of een heuse ijstaart? ’t Verrukkelijke kinderbakboek is het leukste bakboek voor kinderen vanaf zes jaar!

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2019)

Mark Haayema en Rutger van den Broek de Heel Holland Bakt-winnaar naast de omslag van hun boek


Op zaterdag 2 november 2019 van 15:30 - 17:00 komen zij in het kader van Rutger & Mark op baktour naar Libris Venstra. Proef, ruik , voel en luister maar de verhalen van de familie Bakker en wie weet krijg jij het ’t Verrukkelijke Bakkersdiploma. Heb je zelf een bijzonder recept van een lekker baksel, neem het dan mee en laat het Mark & Rutger proeven! Locatie: Libris Venstra. Toegang: gratis. Stadsplein 102A, 1181 ZM Amstelveen

Peter Brusse op dinsdag 5 november bij Libris Venstra over ons en onze overburen. Op dinsdag 5 november 2019 komt Peter Brusse naar Libris Venstra om een lezing te houden naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Ach, Engeland'. Peter Brusse (1936) is schrijver, journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal. Hij studeerde rechten in Amsterdam en raakte bij het grote publiek bekend als correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS Journaal. Al meer dan een halve eeuw bestudeert hij de Britten en weet dat je ze nooit echt zult begrijpen.

Over Ach, Engeland: Koningin Elizabeth, Good Queen Bess, wilde dan wel geen landvoogdes, zelfs geen koningin van de Lage Landen worden, maar met geen ander land, verzekerde ze, was Engeland zo hecht ‘in vriendschap verbonden’. De Lage Landen waren ‘onze oudste bondgenoten en meest vertrouwde buren’. De twee begrepen elkaar. Ook hun taal, zei ze, had dezelfde oorsprong. ‘Zij horen bij elkaar als man en vrouw.’

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2019)

Peter Bolke Brusse (1936) is een schrijver, journalist en oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal


Rare jongens, die Engelsen. De zee die ons scheidt is niet eens zo breed, maar tussen de zandstranden hier en de krijtrotsen aan de overkant bestaat een wereld van verschil. Hoewel? Nederland en Groot-Brittannië zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden, als vrienden, en dikwijls als rivalen of zelfs vijanden. Aan de vooravond van de Brexit-ontknoping maakt de legendarische oud-correspondent Peter Brusse de balans op. De Britten dreigen dan wel afscheid van Europa te nemen, maar in het geval van Nederland is dat eigenlijk onmogelijk. Beide zeevarende naties delen een lange geschiedenis. Ze voerden oorlog met elkaar, scholden op elkaar, probeerden elkaar te bekeren, huwelijkten prinsjes en prinsesjes uit; een ondeugend Fries meisje verschalkte een Britse koning en een Hollandse stadhouder werd zelfs koning van Engeland. In de Tweede Wereldoorlog kwamen de Britten ons bevrijden.

Ach, Engeland is een caleidoscopische geschiedenis, een liefdesverklaring aan onze eigenwijze overbuur, geschreven door een van zijn grootste kenners. Want wij Nederlanders kunnen niet zonder de Engelsen – en zij niet zonder ons. Datum: dinsdag 5 november 2019. Tijd: 19.30-21.00 uur. Locatie: Libris Venstra. Toegang: 7,50 euro incl. koffie/thee. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: via info@venstra.nl of 020-6419880. Stadsplein 102A, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.