Bijgewerkt: 28 maart 2024

Marjan Rintel wordt de nieuwe president-directeur van KLM

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
31-03-2022

De Raad van Commissarissen van KLM heeft het voornemen om Marjan Rintel voor te dragen als nieuwe president-directeur van KLM. Op dit moment is Rintel president-directeur van Nederlandse Spoorwegen (NS), waar zij sinds november 2014 werkzaam is. Rintel is geen onbekende van KLM en was - voordat zij bij NS in dienst trad - 15 jaar lang werkzaam voor de luchtvaartmaatschappij in diverse functies waaronder in de operatie, sales en marketing bij KLM en Air France-KLM.

Conform de voorgenomen voordracht volgt Marjan Rintel Pieter Elbers op per 1 juli 2022. Elbers legt uiterlijk per 1 juli zijn taken als president-directeur neer en zorgt voor een overdracht aan zijn opvolger. De Air France-KLM Board of Directors heeft ingestemd met de voordracht.

Foto Amstelveen
(Bron KLM - 2022)

Marjan Rintel wordt de nieuwe president-directeur van KLM


Cees 't Hart, president-commissaris, over de unanieme voordracht: 'Wij zijn bijzonder verheugd dat Marjan per 1 juli als president-directeur aan boord komt. Met haar ruime en brede bestuurlijke, commerciële en operationele ervaring, halen wij iemand in huis die dichtbij de medewerkers staat en met haar team verder vorm zal geven aan de toekomst van KLM als klantgerichte, duurzame en financieel gezonde onderneming. Haar kennis van de sector, haar netwerk en haar ervaring binnen het politieke speelveld zullen daar naar onze overtuiging aan bijdragen.'

Ben Smith, CEO van Air France-KLM: 'Ik ben enorm blij Marjan te verwelkomen in ons team als de nieuwe president-directeur van KLM. Ik weet dat Marjan erin zal slagen om KLM nog sterker te maken door voort te bouwen op de krachten van de Groep.'

Marjan Rintel: 'Ik vind het een eer om terug te keren naar KLM en het stokje over te nemen van Pieter. Zijn dertigjarige staat van dienst is indrukwekkend. Onder Pieters leiding heeft KLM de weg omhoog gevonden en die koers zal ik voortzetten. De luchtvaart bevindt zich in tijden van grote en complexe uitdagingen. Ik ben van mening dat een oer-Nederlands bedrijf als KLM, net als NS, een grote rol te spelen heeft in deze maatschappelijke en economische opgaven. Het succesvol invullen van die rol zal mijn prioriteit zijn vanaf dag één.' De Ondernemingsraad van KLM is om advies gevraagd over de voordracht van Marjan Rintel als statutair directeur van KLM. De voordracht voor benoeming wordt vervolgens ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders op een buitengewone algemene vergadering, die hiervoor wordt ingepland.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.