Bijgewerkt: 20 maart 2023

Maak kennis met Oekraïne in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Participe Amstelland
14-03-2023

Het begon allemaal in maart 2022, toen de eerste Oekraïners door de trieste militaire gebeurtenissen naar Amstelveen kwamen. Het oude Griffioen Theater op Uilenstede 106 stond vanaf het eerste moment ook voor hun open. Sindsdien is deze plek uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor de Oekraïense gemeenschap in Amstelveen, met activiteiten voor volwassenen en kinderen, en een speelgroep.

Bijna een jaar later is iedereen van harte uitgenodigd op Uilenstede 106 in Amstelveen om een dag van Solidariteit en Eenheid te vieren. Op deze dag wil de Oekraïense gemeenschap in Amstelveen haar dankbaarheid wil tonen aan de inwoners, organisaties en gemeente. Komt u ook kennis maken?

Foto Amstelveen
(Bron Freepik - 2023)

Motanka's (Мотанка) zijn oude Oekraïense familietalismannen. Ze zijn het symbool van voorspoed, goedheid en hoop. De naam 'motanka' komt van het woord 'motaty' (opwinden), dat wil zeggen een geknoopte pop van stof maken, zonder naald en schaar te gebruiken

Op zaterdag 18 maart 2023 kunt u vanaf 14:00 uur de sfeer proeven op Uilenstede 106 en genieten van voorstellingen borsjtsj proeven en zelfs een motanka-pop maken. Dit is een geweldige kans om kennis te maken met de Oekraïense cultuur en gemeenschap in Amstelveen. Komt u ook langs op deze bijzondere dag? Het programma vindt u hieronder. U bent van harte welkom en uw bezoek wordt zeer gewaardeerd.

Programma: 14:00-15:00 uur - een voorstelling opgevoerd door onze Oekraïense theaterstudio waarin Nederlandse kinderen en Oekraïense kinderen en volwassenen spelen.

15:00 -18:00 uur:

-Leer alles over de motanka-pop en maak er ook zelf een
-Proef echte Oekraïense borsjtsj (rode bietensoep)
-Verkoop van handwerkproducten die de Oekraïense vrouwen hier hebben gemaakt. De opbrengsten zijn voor de restauratie van theaters in Oekraïne


19:00 uur: een bijzonder optreden van de zeer getalenteerde Oekraïense violist German Popov (8 jaar). Hij treedt op met zijn zus Stephania Popova, die piano speelt. Broer en zus worden begeleid door zijn Amstelveense muziekleraren. Na dit optreden is er een break om gezamenlijk een drankje te doen. En tenslotte nodigen we jullie uit voor een concert van Expecting to Fly vanaf 20:00 uur in de theaterzaal! 

Expecting to fly is een band die al 30 jaren bij elkaar is. Bestaande uit uit Robert (zang en gitaar), Rene (zang en gitaar), Marlon (zang en basgitaar) en Dahni (drums). Zij spelen lekkere dansbare nummers - voornamelijk Engelstalig, maar voor deze gelegenheid zullen ze één Oekraïens liedje brengen. Voor meer informatie en aanmelding: www.participe-amstelland.nu/maak-kennis-met-oekraine-in-amstelveen

Participe Amstelland is de organisatie voor welzijn en maatschappelijk werk in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Participe Amstelland wil dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Wij versterken inwoners bij belangrijke levensgebeurtenissen en stimuleren buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen. Participe ondersteunt bij het aanpakken van problemen, samen zorgen we ervoor dat mensen zo veel mogelijk de regie over hun leven kunnen behouden. Ons motto is: welzijn voorkomt zorg!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.