Bijgewerkt: 27 september 2022

MKB in Noord-Holland lanceert digitale werkplaats

Nieuws -> Informatief

Bron: MKB Digital Workspace
27-05-2020

Woensdag 27 mei 2020 zouden wij met onze initiatiefnemers Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam en Rabobank met een groot mkb-evenement het programma MKB Digital Workspace lanceren. Het evenement kan natuurlijk niet doorgaan door de corona-maatregelen, maar de boodschap van Commissaris van de Koning Arthur van Dijk, wethouder Victor Everhardt (D66) in Amsterdam en directievoorzitter Barbara Baarsma is alleen maar urgenter: digitalisering is onmisbaar voor een toekomstbestendig mkb.

Foto Amstelveen
(Bron MKB Digital Workspace - 2020)

Ellen Spithoven MKB accountmanager


Ellen Spithoven van MKB Digital Workspace vertelt over hoe studenten mkb-ondernemers kunnen wegwijs maken in een nieuwe digitale wereld en hoe de ondernemers de studenten laten zien hoe het is om te werken in een mkb-onderneming. 'Digitaliseren leidt tot een sterkere concurrentiepositie, kostenbesparing en zelfs tot meer omzet. Grote bedrijven hebben dit allang door, maar voor veel mkb-ondernemers is de kennis hiervoor niet altijd beschikbaar', zegt Ellen Spitshoven van MKB Digital Workspace. Het programma MKB Digital Workspace koppelt techstudenten aan mkb-ondernemers om te werken aan concrete digitaliseringsvraagstukken. 'Het is belangrijk dat de projecten direct extra omzet, meer klanten of minder kosten opleveren.'


MKB Digital Workspace from TAPE on VimeoMKB Digital Workspace ondersteunt mkb-ondernemers met 2-50 medewerkers uit Noord-Holland met digitalisering door techstudenten onder begeleiding in een ‘digitale sprint’ te laten werken aan hun vraagstuk. Het resultaat van de digitale sprint is altijd een oplossing die direct toepasbaar is in het bedrijf. Doordat ondernemers en mkb-ondernemers tijdens de digitale sprints samenwerken leren ze elkaar goed kennen voor mogelijke toekomstige banen. De studenten komen van de Hogeschool van Amsterdam, het ROC en de Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit. Door deze samenwerking verbetert MKB Digital Workspace ook de aansluiting tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast geeft MKB Digital Workspace de ondernemers meer inzicht over de mogelijkheden van digitalisering voor het bedrijf.

MKB Digital Workspace is een initiatief van ACE Incubator, Rabobank, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en provincie Noord-Holland in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, de ROC van Amsterdam en alle andere onderwijsinstellingen uit de Metropoolregio Amsterdam. De komende drie jaar zal MKB Digital Workspace 7.000 mkb-ondernemers bereiken en 750 ondernemers in projectvorm helpen met het digitaliseren van hun onderneming. MKB Digital Workspace zal 2.000 studenten koppelen met ondernemers in deze periode. Ben jij mkb-ondernemer, wil je graag tijd en geld besparen met digitalisering maar is het vaak te duur en weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op met ellen@mkbdigitalworkspace.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.