Bijgewerkt: 3 oktober 2023

MKB bezorgd over werk aan A9

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
10-01-2007

MKB-Amstelland maakt zich zorgen over de gevolgen van de voor komende zomer geplande werkzaamheden aan de A9 voor bereikbaarheid van ondernemers in de regio. Woensdag 17 januari 2007 houdt de ondernemersorganisatie een voorlichtingsavond in The Beach over de werkzaamheden.

Rijkswaterstaat heeft in juli en augustus grootschalig onderhoud aan de viaducten in de A9 tussen Aalsmeer en Holendrecht op het programma staan. Gedurende acht weekenden wordt in deze periode één rijbaan afgesloten en het verkeer in beide richtingen over de andere rijbaan geleid. De werkzaamheden gaan volgens Rijkswaterstaat gepaard met grote hinder waarbij op tien tot dertig minuten extra reistijd gerekend moet worden.

In de zomermaanden worden op de A9 ter hoogte van Badhoevedorp ook de vangrails vervangen. De uitvoering van werkzaamheden met verkeershinder gebeurt in het weekend en 's nachts. Er zijn dan verschoven rij stroken en het verkeer rijdt met één rijstrook op de tegengestelde weghelft.

MKB-Amstelland vreest dat door de geplande werkzaamheden de bereikbaarheid van Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen en Ouder-Amstel in het geding komt. De ondernemersorganisatie dringt er daarom bij Rijkswaterstaat op aan om alternatieve routes beschikbaar te stellen als er werkzaamheden zijn. Verder benadrukt de organisatie het belang van goede en tijdige voorlichting over de werkzaamheden.

Om ondernemers zo vroeg mogelijk op de hoogte te brengen houdt MKB-Amstelland woensdag 17 januari van 19 tot 21.30 uur een informatieavond in The Beach aan Oosteinderweg 247a in Aalsmeer.

Voor deze avond zijn ook vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat uitgenodigd. Zij lichten de onderhoudsplannen toe en geven aan wat de consequenties zijn voor de bereikbaarheid.

Verder gaan ze in op maatregelen die getroffen worden om de doorstroming van het verkeer zoveel mogelijk te bevorderen. De toegang is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk via info@mkbamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.