Bijgewerkt: 27 september 2022

Lunchtijdconcert in de St. Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Stichting Vollebregt Orgel Ouderkerk
29-08-2017

Op vrijdag 22 september 2017 (12.30 uur) zal het Lunchtijd Concert in de St Urbanuskerk te Ouderkerk aan de Amstel worden gegeven door Gijs Boelen op het Vollebregtorgel. Op het programma staat operettemuziek en wel de 'Vogelhändlersuite' van de Oostenrijkse componist Carl Zeller.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Carl Adam Johann Nepomuk Zeller (1842 - 1898) was een Oostenrijkse componist en jurist, hoofd van de Kunstreferate in het ministerie van Onderwijs en als componist een vertegenwoordiger van het gouden operette-tijdperk


Gijs Boelen (1984) voltooide het hoofdvak orgelstudie aan het Conservatorium van Amsterdam met het cijfer 10 en onderscheiding. Als uitvoerend musicus won hij prijzen tijdens diverse nationale en internationale concoursen.  Hij brengt graag stukken onder de aandacht die volgens hem ten onrechte onderbelicht zijn gebleven zoals operettemuziek. Het ten gehore brengen van operettemuziek op het orgel is een zeldzaamheid.

De 'Vogelhändlersuite' is een door hemzelf samengestelde en voor orgel bewerkte reeks uit het bekende en populaire werk van Carl Zeller. Het volgende lunchtijdconcert zal worden gegeven op vrijdag 20 oktober 2017 (12.30 uur) door Peter van de Kamp (piano) en Jeanine Caland (viool). Na afloop van elk concert is er een deurcollecte om de onkosten te dekken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.