Bijgewerkt: 27 september 2022

Lotgenotenbijeenkomst 'Jonge Mensen met dementie' in Westend

Nieuws -> Informatief

Bron: Alzheimer Amstelland en Meerlanden
02-02-2017

Op dinsdag 11 april 2017 organiseert Alzheimer Nederland in wijkcentrum Westend te Amstelveen voor het eerst een lotgenotenbijeenkomst voor jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dementie is een ziekte die vaak in verband wordt gebracht met ouderdom. Wat veel mensen niet weten is, dat ook dertigers en veertigers aan deze ziekte kunnen lijden. Minstens 5% van alle mensen met een vorm van dementie is jonger dan 65 jaar. Voor deze groep mensen is op dit moment in de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden weinig geregeld. Daarom organiseert Alzheimer Nederland op 11 april 2016 een lotgenotenbijeenkomst.

In de bovengenoemde regio zijn ongeveer 700 mensen die op jonge leeftijd zijn getroffen door een vorm van dementie. De ziekte heeft bij jonge mensen een ander verloop dan dementie op hogere leeftijd. Vaak zijn de mensen nog volop in het arbeidsproces en hebben zij kinderen die nog thuiswonend en schoolgaand zijn. Dit alles vraagt om speciale begeleiding. Toch is er vrijwel niets geregeld in de regio. De afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland wil in deze leemte voorzien door passende begeleiding en ondersteuning in de regio te regelen voor jonge mensen met dementie en hun naasten (partners, kinderen en mantelzorgers). Eén en ander gebeurt in samenwerking met onder meer het VUmc en het Netwerk dementie Amstelland en Meerlanden, waarin onder andere Amstelring, Brentano, Zonnehuisgroep en Vita Amstelland vertegenwoordigd zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Wijkcentrum Westend in Amstelveen


Met de lotengenotenbijeenkomst op 11 april 2017 kunnen jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers elkaar van 17:00 tot 19:00 uur ontmoeten en kunnen plannen gemaakt worden voor activiteiten in te toekomst. Er zal onder andere afgestemd worden, of er behoefte is aan een regelmatig terugkerende bijeenkomst voor jonge mensen met dementie. Adres: Wijkcentrum Westend Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.

Voor deze eerste lotgenotenbijeenkomst willen wij graag in contact komen met jonge mensen met dementie en hun naasten uit de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden.  Kent u mensen die mogelijk belangstelling hebben? Attendeer hen a.u.b. op dit bericht. Bent u zelf geïnteresseerd en wilt u op de hoogte worden gehouden, of wilt u meedenken? Neem dan contact op met Jeantien Brugma: dementiejong@gmail.com, of 06-23708097. U kunt meer informatie vinden op https://www.alzheimer-nederland.nl/dementie/jongdementie

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.