Bijgewerkt: 6 december 2023

Loket Cultuureducatie Amstelland wil uitbreiden

Nieuws -> Informatief

Bron: Lennard Gols
26-03-2015

Op maandag 23 maart 2015 presenteerde het Loket Cultuureducatie Amstelland het onderzoek naar cultuureducatie voor het voortgezet onderwijs, dat zij afgelopen halfjaar heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amstelveen. Tien culturele instellingen werken samen binnen dit loket. 

De resultaten werden door onderzoeker Lennard Gols aangeboden aan wethouder Veeningen (Amstelveen) en Van der Hoeven (Aalsmeer). Ook aanwezig waren de directeuren van de vier Amstelveens middelbare scholen en vertegenwoordigers van de culturele instellingen. Het onderzoek richtte zich op de bestaande en de gewenste situatie van de scholen. Cultuur kan daardoor vanuit het gezamenlijke loket een aanbod ontwikkelen die aansluit bij de vraag.

Foto Amstelveen
(Bron L. Gols - 2015)

Aanbieden van het onderzoek in de Scholengemeenschap Panta Rhei. V.l.n.r.: wethouder Gertjan van der Hoeven, Aalsmeerse Belangen (Aalsmeer), onderzoeker Lennard Gols en wethouder Maaike Veeningen (D66) (Amstelveen)


Belangrijke conclusies uit het onderzoek zijn, dat scholen meer samen willen werken, dat talentontwikkeling in een hoog vaandel staat en dat cultuureducatie goed moet aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Advies van het Loket Cultuureducatie was dan ook om het landelijke succesvolle project Do-it! te omarmen; jongeren kunnen daarin hun eigen activiteit bedenken, organiseren en uitvoeren. Scholieren van de Panta Rhei hebben vorige maand een Do-it! avond gepresenteerd in poppodium P60.

Na afloop van de presentatie reageerden beide wethouders enthousiast. Ze zullen de mogelijkheden tot uitbreiding van het Loket Cultuureducatie voor het voortgezet onderwijs  onderzoeken. Het onderwijs herkende zichzelf in de conclusies en aanbevelingen en staat positief tegenover het implementeren daarvan. Ook de culturele instellingen waren tevreden met de resultaten en daarom betalen zij gezamenlijk de aanloopkosten voor het vervolgtraject.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.