Bijgewerkt: 29 maart 2024

Literair koken met Abdelkader Benali en Saida Nadi

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-11-2014

Schrijver Abdelkader Benali kennen we al van zijn romans, toneelstukken en journalistieke werk. Nu komt hij samen met zijn vrouw Saida Nadi met Casa Benali, meer dan alleen maar een kookboek. Dankzij Casa Benali komen we veel meer te weten dan alleen maar iets over de Marokkaanse keuken. Het boek biedt ook een intiem inkijkje in hun leven.

Abdelkader en Saida verzamelden tientallen keukengeheimen; Saida combineerde die kennis met de traditionele recepten uit haar familie en gaf daar een eigentijdse twist aan. In de gezonde en gevarieerde Marokkaanse keuken komen uiteenlopende invloeden op een prachtige manier samen: een boerenkeuken zonder poespas en een zeer verfijnde hofkeuken.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

De omslag van 'Casa Benali' het nieuwe kookboek van de Benali's


De Marokkaanse keuken staat in hoog aanzien in de culinaire wereld. Vanavond zullen Benali en Saida deze smakelijke informatie, hun culinaire geheimen, handige tips, interessante verhalen en heerlijke recepten met u delen. Komt de geur van kruiden en specerijen u al tegemoet…? U gaat naar huis met voldoende inspiratie en heel veel kennis over de oorsprong van de Marokkaanse klassiekers.

Abdelkader Benali en Saida Nadi met Casa Benali, de Marokkaanse Keuken. Woensdag 10 december 2014 van 20.15 uur tot 22.00 uur in bibliotheek Stadsplein. De prijs is € 12,50 en voor pashouders € 10,- De voorverkoopkorting bedraagt € 1,- Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken of online via www.debibliotheekamstelland.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.