Bijgewerkt: 27 september 2023

Lezing van VOC tot Bitcoin in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws ->

Bron: Bibliotheek Amstelveen
19-05-2018

De geschiedenis en toekomst van geld. Zondag 27 mei 2018 zal expert in betalingsverkeer Simon Lelieveldt in het Kenniscafé van de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein zijn visie geven op de kracht van de blockchain, de technologie achter de Bitcoin. De ervaren spreker zal hierbij de huidige ontwikkelingen in een historisch perspectief plaatsen.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2018)

ir. Simon Lelieveldt bestuursadviseur betalingsverkeer


Wat weet jij van de Bitcoin en andere cryptocurrencies? Critici noemen het schamper ‘de nieuwe tulpenkoorts’. Ook is er steeds meer aandacht voor de vervuilende kant: de grote hoeveelheid energie, die het achterliggende systeem verbruikt. Hebben de critici gelijk en gaat de Bitcoin verdwijnen? Of staan we ondanks ‘de kinderziekten’ aan de vooravond van een revolutie in de financiële wereld?

Simon Lelieveldt is technisch bedrijfskundige en al geruime tijd actief in het bankwezen en innovatief betalingsverkeer. Hij is tevens initiatiefnemer van de websites Financieel Erfgoed en Financieel Erfgoed op de Kaart. Kenniscafé: Van VOC tot Bitcoin tot… op zondag 27 mei 2018, van 11:30 tot 12:30 Bibliotheek Stadsplein Amstelveen

Kosten: € 5 (leden) € 10 (niet-leden)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.