Bijgewerkt: 19 april 2021

Lezing van Mirjam van Hengel over Remco Campert in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
09-11-2018

Biografe Mirjam van Hengel vertelt in de deze lezing over het leven en werk van Remco Campert. Een sprankelend verhaal van een beroemd schrijversleven dat bijna een hele eeuw omspant, ondersteund met sfeervolle beelden uit het leven van Campert. Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter, werd met zijn vroege proza het icoon van de feestende, drinkende, vrijende en in het Vondelpark slenterende jongeren. Zijn poëzie is even betrokken als verlangend, zijn proza broos en monter, zijn columns altijd actueel en geestig. 

Foto Amstelveen
(Foto Vera de Kok/Wikipedia - 2015)

Remco Wouter Campert (1929) is een Nederlandse dichter, columnist en schrijver van verhalen en romans. Hij maakte deel uit van de literaire stroming van de Vijftigers. In maart 2018 maakte hij bekend te stoppen met het schrijven van romans en columns. Op onregelmatige basis schrijft hij nog wel 'notities' voor de Volkskrant. De foto is tijdens de Prijs der Nederlandse Letteren in januari 2015 gemaakt, toen hij als winnaar werd uitgeroepen


Mirjam van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Een knipperend ogenblik is een portret van het leven en werk van de geliefde schrijver bij wie altijd te lezen is wat er op zijn pad terechtkwam. En altijd is hij zelf aanwezig in zijn gedichten en verhalen, vaak met humor en altijd met veel gevoel. Mirjam van Hengel (1967) studeerde Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze was jarenlang redacteur bij uitgeverij Van Oorschot en uitgeverij Querido en is poëzieprogrammeur bij onder meer De Nieuwe Liefde. In 2014 verscheen haar boek Hoe mooi alles. Leo en Tineke Vroman, een liefde in oorlogstijd, dat lovend werd ontvangen en bewerkt tot theaterstuk.

Dinsdag 20 november 2018 van 20:00 tot 22:00 uur bij boekhandel Libris Venstra op de begane grond bij Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De toegang is 5 euro voor bibliotheekleden en 10 euro voor niet-leden. Reserveer tijdig een kaartje via de website van de bibliotheek; www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.