Bijgewerkt: 15 april 2021

Lezing van Francine Oomen in bibliotheek Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
29-05-2018

Kinderboekenschrijfster en ervaringsdeskundige Francine Oomen vertelt op vrijdag 8 juni 2018 in de bibliotheek Stadsplein Amstelveen over haar strijd met de overgang. Zij en Eveline Bakker van vuurvrouw.nu geven tips en beantwoorden vragen. Francine Oomen, bekend van haar ‘Hoe overleef ik’-reeks voor jongeren, komt vertellen over de ontwrichtende invloed die de overgang op haar leven had. Ze werd overvallen door een reeks symptomen, van breinblubber tot opvliegers. Ook raakte ze verzeild in een innerlijke strijd met schuldgevoel en prestatiedrang. Uiteindelijk stopte ze zelfs met werken en beëindigde haar relatie.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2018)

'Oomen stroomt over'


Het geworstel heeft geleid tot het boek 'Oomen stroomt over'; een informatief en geestig boek vol tekeningen en grappige teksten, dat niet alleen een persoonlijke strijd documenteert, maar ons ook de ogen opent voor een maatschappelijke kwestie. Met haar opmerkelijke verhaal wil Francine Oomen bewustzijn creëren bij andere vrouwen (en mannen) rondom de overgang en het uit de taboesfeer halen.

Ook Eveline Bakker zal op deze avond aanwezig zijn. Zij is initiatiefnemer van Stichting Vuurvrouw dat zich inzet voor vrouwen in de overgang. Samen met Francine Oomen zal zij vragen uit het publiek beantwoorden. Wilt u een vraag anoniem stellen? Dat kan! Mail het naar [email protected]  o.v.v. Oomen stroomt over. Uw vraag zal dan discreet ter sprake komen in het gesprek. Lees meer over de overgang.

Info: Francine Oomen: 'Oomen stroomt over' op vrijdag 8 juni 2018, van 20:00 tot 21:30 uur bibliotheek Stadsplein Amstelveen Kosten: € 5 (leden)  € 10 (niet-leden)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.