Bijgewerkt: 29 februari 2024

Lezing van Bettine Vriesekoop bij de Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
06-11-2017

Op zaterdag 11 november 2017 om 14:30 uur geeft Bettine Vriesekoop een lezing bij Platform C | Volksuniversiteit Amstelland in Amstelveen over de moderne China. Aan de hand van een beeldpresentatie neemt Bettine Vriesekoop je mee in haar fascinatie voor het China van toen en nu, wat ze er van leerde en hoe het land haar leven en persoonlijkheid blijvend heeft veranderd. Laverend tussen onbegrip, humor en sympathie vertelt Bettine over haar ervaringen vanaf het eerste moment dat ze voet op Chinese bodem zet.

Foto Amstelveen
(Bron Volksuniversiteit Amstelland - 2017)

Hubertina Petronella Maria (Bettine) Vriesekoop (1961) is een voormalig tafeltennisster. Zij werd Europees kampioen in 1982 en 1992. Sinds 2002 is ze niet meer actief in de topsport


Hoe haar eigen persoonlijke ontwikkeling gelijke tred houdt met haar opeenvolgende bezoeken aan China, eerst als tafeltennisster in het China van Mao, later als correspondent voor NRC in het moderne China, de fabriek van de wereld. Voorts gaat zij in op de culturele, economische en politieke paradoxen in de huidige Chinese samenleving. In de pauze signeert Bettine haar boeken en staat zij open voor vragen. Voor kaarten en meer informatieAdres: Stadsplein 97, 1181 ZM Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.