Bijgewerkt: 30 november 2021

Lezing van Alexander Münninghoff over De Stamhouder bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
26-04-2015

In het verlengde van de 4 en 5 mei herdenkingen komt op vrijdag 8 mei 2015 schrijver, journalist, slavist en Ruslandkenner Alexander Münninghoff (Poznan, 1944) naar Boekhandel Libris Venstra om te vertellen over zijn boek De Stamhouder.

Foto Amstelveen
(Bron Venstra - 2015)

De omslag van het boek van Alexander Münninghoff 'De Stamhouder'


Het boek De Stamhouder is zeer goed ontvangen en staat al maanden hoog in de bestsellerlijsten. Het verhaal is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen. Alexander Münninghoff werd geboren op 13 april 1944 in de stad Posen, te midden van bombardementen die het einde der tijden leken aan te kondigen.  Dit Posen, een oude Poolse stad die eeuwenlang Poznan werd genoemd, was de stad van waaruit Hitler-Duitsland zijn Heerestruppen naar de Sovjet-Unie had gestuurd en dat nu de verminkten, de gewonden, de doden en een onafzienbare stoet vluchtelingen terugkreeg.

Münninghoffs familie had deel aan dat drama. Over hen gaat De Stamhouder. En over de gevolgen van de oorlog. Over zijn sluwe grootvader, die op spectaculaire wijze een van de rijkste mensen van Letland was geworden, maar twee dagen voordat de oorlog uitbrak met zijn Russische vrouw en vier kinderen, met achterlating van al zijn bezittingen, moest vluchten naar Nederland.

Over zijn naïeve vader, die aan het Oostfront, in het uniform van de Waffen SS, uit idealisme tegen de Sovjets vocht en vervolgens in Nederland ten onder ging. Over zijn moeder, die na de scheiding naar Duitsland vluchtte en zijn moeder niet mocht zijn. En over Alexander zelf, de kleinzoon, de zoon, de stamhouder. Aanmelden kan ik de winkel of via de website van Libris Venstra www.venstra.nl Locatie: Stadsplein 102A Amstelveen Tijd: vrijdag 8 mei 2015 Aanvang: 19.30 uur. Toegangsprijs 7,50 euro.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS