Bijgewerkt: 2 december 2023

Lezing over wijngaard De Amsteltuin in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
12-08-2016

Binnen de grenzen van Amstelveen ligt een goed bewaard geheim… wijngaard De Amsteltuin. Een van de vijf beste wijngaarden in Nederland. Tieke Roosen en Jan Schake brachten hun droom tot leven en startten in 2006 deze wijngaard die tevens dienstdoet als dagbesteding voor een aantal mensen met een (tijdelijke) beperking.

Foto Amstelveen
(Bron Jan Schake - 2015)

Tieke Roosen en Jan Schake


Tijdens hun lezing, en kleine wijnproeverij, in bibliotheek Amstelveen Stadsplein maakt u kennis met hun prijswinnende wijnen en nemen Tieke en Jan u mee in de betoverende wereld van de Amsteltuin. Niet in de laatste plaats, willen zij met het opzetten van de wijngaard plezier bieden aan veel mensen die anders alleen op vakantie de sfeer kunnen opsnuiven van een wijngaard. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien, hoe wijnbouw plaatsvindt en de productie van wijn tot stand komt.

De wijngaard is onderdeel van een recreatiegebied aan Langs de Akker in Amstelveen. Een veelzijdige plek, waar de kunst van het “grote genieten” centraal staat en waar ook plaats is voor feesten, vergaderen, romantiek en dagbesteding voor senioren. De lezing (inclusief kleine proeverij) is op zaterdag 27 augustus 2016 in bibliotheek Amstelveen Stadsplein van 15.30 uur tot 16.30 uur. Deelname € 5,- en voor bibliotheekpashouders € 2,50. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken, of via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.