Bijgewerkt: 19 april 2024

Lezing over de ijstijden bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
03-11-2014

Op donderdag 13 november 2014 geeft Dr. Richard Bintanja de lezing 'Over ijstijden en het klimaat van nog langer geleden' bij Volksuniversiteit Amstelland. Tijdens deze lezing zal klimaatonderzoeker Richard Bintanja ingaan op het ontstaan van ijstijden, de koude tijdperken, waarin het noordelijk halfrond voor een groot deel door een ijskap bedekt was en mammoeten ons gebied bevolkten.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

Een artist impression van de ijstijd op de Aarde. Er zijn ten minste vijf grote ijstijden in het verleden van de Aarde geweest (de Huronian, Cryogenium, Andes-Sahara, Karoo Ice Age en de Kwartaire ijstijd). Buiten deze tijden, de Aarde lijkt ijsvrij te zijn geweest, zelfs op de hoge breedtegraden


Nog langer geleden waren er periodes, waarin het (veel) warmer was dan nu. Zijn we nu weer op weg naar zo’n warm klimaat en kunnen we wellicht iets leren van het verleden? Waarom verandert ons klimaat eigenlijk? Richard Bintanja nam deel aan diverse wetenschappelijke expedities naar Antarctica en werkte als klimaatonderzoeker bij het KNMI, de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Brussel. Ook schreef hij enkele boeken waar de roman Poolreizen er een van is. De lezing start donderdag om 19.30 uur en de toegangsprijs is € 10,- Kijk voor meer informatie op de website, www.vu-amstelland.nl  of kom langs bij de balie op Stadsplein 97 in Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.