Bijgewerkt: 28 maart 2024

Lezing en signeersessie van de Chinese auteur Yao Zhongbin bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
30-01-2017

Uitgeverij C o m m u n i c a t i e r e e k s nodigt u graag uit om bij de lezing en de signering aanwezig te zijn van deze unieke tweetalige (Chinees en Nederlands) roman. De auteur, Yao Zhongbin, heeft in China een prijs gewonnen voor zijn prachtige verhaal over een jonge Chinees die zijn vaderland ontvlucht om een beter leven op te bouwen in Europa. In plaats van in het gewenste paradijs komt hij terecht in het meedogenloze Parijs, waar hij probeert te overleven als illegaal. De metro wordt zijn thuis, hij verliest zijn vrienden en wordt verliefd op een onbereikbare vrouw. Wanneer hij beseft, dat zijn vlucht geen oplossing biedt, neemt hij een ingrijpend besluit.

Uitgeverij c o m m u n i c a t i e r e e k s geeft deze boeiende roman uit in twee talen om Nederlandstaligen die Chinees willen leren en Chinezen die Nederlands willen leren, van aantrekkelijk oefenmateriaal te voorzien. Op woensdag 8 februari 2017 van 16.00 tot uiterlijk 18.00 u. organiseert Libris Venstra  een Meet & Greet met deze Chinese auteur Yao Zhongbin ter gelegenheid van het  http://www.communicatiereeks.nl/ondergronds-in-parijs Aanmelden via info@venstra.nl  of telefonisch 0206419880

Foto Amstelveen
(Bron Uitgeverij Communicatiereeks - 2017)

De Chinese auteur Yao Zhongbin


Biografie Yao Zhongbin. Ondergronds in Parijs is een van de drie romans die Yao Zhongbin tot nu toe heeft geschreven. De ik-persoon Ji Guoqing verhaalt zijn diepe gevoelens die hij als illegaal beleeft tijdens de avontuurlijke reis naar Europa en het heftige verblijf in Parijs. De ervaringen van het romanpersonage stoelen niet op de persoonlijke ‘bovengrondse’ belevenissen van de auteur zelf, maar op de vele gesprekken die hij voerde met ‘ondergrondse’ personen van de Chinese gemeenschap in Frankrijk. De auteur slaagt erin ons een levensecht verhaal voor te schotelen. De auteur Yao Zhongbin (1982) bracht zes jaar door in Frankrijk, waar hij aan de business school INSEEC afstudeerde. Hij woont nu in China. Hij is getrouwd, heeft één kind en is thans werkzaam bij een financiële instelling in Shanghai. Adres: Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102 A 1181 ZM Amstelveen.


参加新书发布会的邀请!

双语小说 中文-荷兰语

巴黎地下铁 (Ondergronds in Parijs)

姚中彬著

2017年2月8日在VENSTRA     书店作者姚中彬也将出席.

出版社c o m m u n i c a t i e r e e k s 诚挚邀请您莅临参加这部独一无二的双语(中荷)     小说发布会。可以问姚中彬作者在扉页上签字.

姚中彬的这部在中国获奖的小说讲述了一位远离祖国希望在欧洲寻找更好生活的年轻人的奇特故事。取代他这个非法居留者曾经幻想过的天堂的是他眼前这个无情的巴黎。他以地铁为家,失去了朋友,却爱上了一个高不可攀的女人。虽然

意识到这种流荡生活没有出路,他却发现自己迷失于艰难抉

择中。

出版社c o m m u n i c a t i e r e e k s 将这部优秀的双语小说作为有吸引力的教材提供给中荷学生



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.