Bijgewerkt: 26 september 2022

Lex Vonk is de nieuwe directeur van AM match

Nieuws -> Informatief

Bron: AM Match
05-04-2017

Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling van Amstelland en Meerlanden Werkorganisatie heeft 30 maart 2017 besloten om de heer Lex Vonk te benoemen tot algemeen directeur van AM match. Lex Vonk heeft bedrijfskundige economie gestudeerd en heeft daarna zijn sporen verdiend in het bankwezen. In verschillende nevenfuncties laat hij maatschappelijke betrokkenheid zien. De ondernemerskant is hem niet vreemd. Zo is Lex Vonk van 2005 tot 2011 medeoprichter en voorzitter geweest van het Haarlemmermeers Ondernemers Platform.

AM match is op 1 juli 2016 voortgekomen uit de voormalige AM Groep. AM match is actief in de regio Amstelland en Meerlanden en voert in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn de nieuwe Participatiewet uit. AM match richt zich op de doelgroep uit de Participatiewet met een loonwaarde van 40 – 70 % met als doel om deze kandidaten te plaatsen bij reguliere werkgevers.

Foto Amstelveen
(Foto Martine Goulmy - 2017)

Staand vlnr.: Maaike Veeningen wethouder (gemeente Amstelveen), Ad Verburg wethouder (gemeente Aalsmeer), Marvin Polak wethouder (gemeente Uithoorn) en Jacqueline de Maa wethouder (gemeente Ouder-Amstel). Zittend vlnr.: Lex Vonk en Ap Reinders wethouder (gemeente Haarlemmermeer)


AM match heeft twee belangrijke opdrachten; de huidige Wet sociale werkvoorziening (Wsw) blijven uitvoeren en personen uit de doelgroep Participatiewet met een loonwaarde tot 70 % naar werk gaan bemiddelen. Organisatie en bestuur van AM match zijn blij met de benoeming van Lex Vonk tot algemeen directeur en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking ten dienste van de inwoners en ondernemers van de vijf gemeenten.

De belangrijkste taak van AM match is de ideale match vinden tussen bedrijven en mensen die terug moeten keren in het arbeidsproces. Werkzoekenden krijgen een training van zes weken, waarin ze worden voorbereid om (weer) aan het werk te gaan. Is er een werkplek gevonden? Dan begeleiden we werknemer en werkgever, met jobcoaching en advies op het gebied van subsidies en financiële regelingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.