Bijgewerkt: 20 juli 2024

Leuke nieuwe cursussen bij AanZ-Amstelveen in 2016-2017

Nieuws -> Informatief

Bron: AanZ-Amstelveen
10-08-2016

Het nieuwe cursusseizoen in de wijkcentra gaat begin september 2016 weer van start. Ook dit jaar wordt er een gevarieerd programma aangeboden met een groot aantal doorlopende cursussen, maar ook een aantal mooie, of spannende nieuwe cursussen. Zoals voor volwassenen bij Alleman, Latin Dance fitness. Dat is een soort Zumba, op heerlijke Latijns-Amerikaanse ritmes zoals: Salsa, Mambo, Bachata, maar ook Reggaeton, Hip hop en Bollywood laten je vanzelf bewegen!

Met ritmische Zumba sticks verstevigen wij de armspieren. Zonder dat je het merkt, bouw je je conditie op, werk je aan je buik, spieren en gewrichten, ..én kan je wel 500 tot 800 calorieën verbranden!! Ook De Bolder heeft enkele nieuwe cursussen. Zo spreekt Intuïtief tekenen je creatieve vermogens aan, waardoor onbewuste processen heel helder worden. Hoe kijk je tegen de wereld aan of waarom kom je niet in beweging? Wat houdt je tegen en waar wordt je blij van? Deze cursus bestaat uit 12 lessen.

In De Meent leer je bij Italiaans voor beginners de basisgrammatica en wordt er geoefend op alledaagse gesprekjes en luisteroefeningen. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een eenvoudig gesprek te voeren in het Italiaans en eenvoudige brieven/e-mails te schrijven.

Foto Amstelveen
(Bron AanZ-Amstelveen - 2016)

Het voorblad van het cursusaanbod van AanZ-Amstelveen 2016-2017


Westend Zwangerschapsyoga Tijdens de yogalessen volg je je veranderende lichaam en word je je bewust van wat je voelt in je buik, je lijf en in je hoofd. Je ontwikkelt een kalme, evenwichtige houding en je vertrouwen in de bevalling groeit. De praktische voorbereiding helpt je bovendien wanneer straks het echte werk gaat beginnen, adem, opvangen van de weeën en ontspanning. Kookcursus vergeten groenten Tijdens deze cursus gaan we koken met allerlei groente-soorten, die in de loop van de eeuwen in vergetelheid zijn geraakt. Eigenlijk zijn ze allemaal bijzonder lekker van smaak en gezond. Denk aan aardpeer, pastinaak, schorseneren of snijbiet. Afhankelijk van de verkrijgbaarheid van de groenten koken we deze met verschillende bereidingen. Kortom een cursus om andere smaken te ervaren-

In Westend en bij Pluspunt Anne-Marie Fontijn van de Zomerbloemenpluktuin leert u prachtige herfststukken maken bij de cursus bloemschikken. Ervaring is niet nodig. En misschien krijgt u de smaak te pakken en wilt u aan het eind van het jaar de cursus kerststukken ook volgen.

Ook voor kinderen zijn er leuke en nieuwe cursussen. Bijvoorbeeld bij De Bolder en Pluspunt gaan Natuurspeurneuzen 6-8 jaar samen op speurtocht in de natuur! Hoeveel stippen heeft een lieveheersbeestje? Wat eten vogeltjes? Van wie is die veer? Bij deze afwisselende tocht door de natuur ligt de nadruk op ontdekken, verzamelen en knutselen.

Bij De Meent kun je Italiaans leren als je tussen 6-13 jaar bent. Hoe leuk is het als je met vrienden-vriendinnen gesprekjes kan voeren in het Italiaans. Bij de cursus worden ook liedjes gezongen, spelletjes gespeeld en verhalen verteld. Of wat denk je van Cool tekenen voor kids 8-12 jaar. Bij deze cursus leer je strip- en tekenfilmfiguren tekenen. Maak je eigen Minion!

In Westend is Yoga voor kinderen 8-12 jaar. Kinderen krijgen veel prikkels te verwerken; t.v. sport, school, mobiel, internet etc. Door kinderyoga kunnen kinderen spanning loslaten, gaan beter slapen, en krijgen een betere concentratie. Maar bij kinderyoga plezier hebben voorop! Bij Kids in de keuken 8-12 jaar Leer je de heerlijkste maaltijden en hapjes maken en laat je ouders eens zien wat echt lekker koken is! Je eenvoudige maaltijden maken maar ook ga je koekjes en muffins bakken. Heel Westend bakt! De klaargemaakte gerechten eten jullie gezamenlijk op, of mag je meenemen naar huis. Meer informatie, of aanmelden www.aanz-amstelveen.nl/cursussen of kijk in het cursusblad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.