Bijgewerkt: 4 december 2021

Lenteweek School van Geel 'Ontdek het plezier in bewegen'

Nieuws -> Informatief

Bron: Taiji Quan & Qigong School van Geel
05-03-2018

In de week van 19 tot en met 25 maart 2018 organiseert Taiji Quan & Qigong School van Geel, gevestigd in de Zon Rondom aan de Ringdijk Bovenkerkerpolder 16, een Lenteweek. Tijdens deze Lenteweek kunnen belangstellenden op een laagdrempelige manier kennismaken met Chinese bewegingskunsten en andere activiteiten op het gebied van beweging en gezondheid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het gebouw 'Zon Rondom' de Taiji Qigong school van Cora van Geel in de Bovenkerkerpolder


Het programma omvat de volgende workshops ‘Kennismaken met Taiji & Qigong’, ‘Taiji voor soepele gewrichten’, ‘Meditatie in de Zon Rondom’, ‘Silk Reeling en Health Qigong’,  ‘Escentie parfum’, ‘Yoga Nidra’, ‘Familieopstelling’, een lezing over de traditionele Chinese Medicijnleer en een bijzondere Theeceremonie & Theeproeverij. Het motto van de vooraanstaande Taiji Quan & Qigong School van Geel, opgericht door Cora van Geel, tevens bestuurslid van de Stichting Taiji Nederland, is: 'ontdek het plezier in bewegen’. Tijdens de open lessen krijgen deelnemers uitleg over bewust bewegen en kunnen ze het plezier ervaren dat de uitwerking van Taiji Quan en Qigong heeft.  Inmiddels geeft ook haar zoon Frank Dankelman op reguliere basis Taijilessen in School van Geel.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Cora van Geel (midden) met haar collega therapeutenHet programma ziet er als volgt uit:
Taiji voor Soepele gewrichten door Frank Dankelman. Dit is een effectief programma voor de gezondheid met oefeningen die de spierkracht, de flexibiliteit en de fitheid vergroten. Maandagavond 19 maart van 19.00 tot 19.45 uur, dinsdagmiddag 20 maart van 13.15 tot 14.00 uur , vrijdagochtend 23 maart van 9.30 tot 10.15 uur.

Kennismaken met Taiji & Qigong  door Cora van Geel. Maandagavond 19 maart van 20.00 tot 21.00 uur, donderdagochtend 22 maart van 11.00 tot 12.00 uur

Meditatie in de Zon Rondom door Cora van Geel. Dinsdagochtend 20 maart van 8.30 tot 9.30 uur

Silk Reeling en Health Qigong verzorgd door Cora van Geel. De Silk Reeling, ook wel Shànsigong genoemd, is een vorm die binnen de Taiji wordt beoefend. Dinsdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur, donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur

Foto Amstelveen
(Bron Cora van Geel - 2018)

De flyer van de Lenteweek 2018


Foto Amstelveen
(Bron Cora van Geel - 2018)

In de week van 19 t/m 25 maart 2018 organiseert de Zon Rondom in samenwerking met School van Geel de week van de Lente!!! Een week vol activiteiten die zowel regulier zijn, evenals activiteiten die alleen in deze week zullen plaatsvinden


Lezing Traditionele Chinese Medicijnleer door Sandra Vonk Janssen. Het onderwerp is weerstand/immuunsysteem, met een uitleg waarom deze volgens de TCM (traditionele Chinese Medicijnen) in de darmen liggen. Dinsdagochtend 20 maart van 11.00 tot 12.00 uur, in de Zon Rondom, school van Geel.

Workshop Escentie parfum door Carien van Ool. Ontdek welke geuren je energie geven, in balans brengen en laten stralen of juist verstoren in deze huidige tijd en de processen waar je inzit. Woensdagmiddag 21 maart van 14.30 tot 17.00 uur.

Theeceremonie & Theeproeverij door theewinkel De Boom. Hoe drink je thee aan de andere kant van de wereld, bijvoorbeeld in Rusland, China en elders. Donderdagmiddag 22 maart van 13.30 tot 14.15 uur Theeceremonie, donderdagmiddag van 14.15 tot 15.00 uur Theeproeverij  

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

In de alternatieve therapie wordt klankschaaltherapie gebruikt voor diepgaande ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau. In het Westen worden de trillingen van klankschalen gebruikt voor alternatieve genezingYoga Nidra door Marle de Leede. Yoga Nidra is ‘de yoga van de slaap’. Deze Pratyahara-techniek werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn. Men zegt dat een Yoga Nidra sessie gelijk staat aan 3 uur slapen. Vrijdagochtend 23 maart van 10.30 tot 11.30 uur.

Familieopstellingen. Op zondag zijn er in de Zon Rondom met twee familie-opstellingen. In verband met de catering is het noodzakelijk hiervoor aan te melden.

Zondag 25 maart van 11.00 tot 15.00 uur. Deelname aan bijna alle activiteiten is gratis, maar als het mogelijk is laat dan even weten welke les/workshop/lezing jij wilt bijwonen, zodat wij een beetje zicht krijgen op het aantal bezoekers.  Meer informatie over de Lenteweek en alle activiteiten is te vinden op School van Geel en op de Facebookpagina van School van Geel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.