Bijgewerkt: 28 maart 2024

Leerlingen van openbare basisschool De Zwaluw zijn milieuhelden

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
03-11-2014

De inzending van leerlingen van basisschool De Zwaluw is dit jaar op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd in Amstelveen. Deze milieuhelden uit groep 8 stuurden een groot aantal ideeën in over een betere én leukere manier van afval inzamelen, waaronder een fietsprullenbak. Vrijdag 31 oktober 2014 reikte wethouder Peter Bot de eerste prijs uit tijdens de prijsuitreiking in het Raadhuis.

Wethouder Peter Bot (Natuur- en Milieueducatie, Afvalbeheer): “Samen met een kunstenaar gaat de klas de afval-fiets écht maken. Op de bagagedrager komen  prullenbakken, zodat het zwerfafval, dat ze opruimen meteen gescheiden kan worden. Een geweldig idee. Kinderen zijn op deze manier al jong betrokken bij milieuproblematiek.”

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2014)

Wethouder Peter Bot na de prijsuitreiking in het raadhuis met de leerlingen van groep 8 basisschool De Zwaluw uit Nes aan de Amstel


De tweede prijs ging naar groep 7A van OBS Michiel de Ruyter voor hun plannen voor het opruimen van Plastic Soep. Deze leerlingen gaan in het voorjaar een dag het water op om plastic uit het water te vissen. Groep 7B van OBS Michiel de Ruyter won de derde prijs met hun ontwerpen voor leukere vuilnisbakken. De klas gaat prullenbakken ‘pimpen’ met mozaïek. Deze ‘kunstige’ afvalbakken worden her en der binnen de gemeente geplaatst.

Hoe word ik een Amstelveense milieuheld?

Eind augustus 2014 bood de gemeente tien groepen van zeven basisscholen de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende. De Milieubende zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan tot nadenken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.