Bijgewerkt: 28 mei 2024

Laagste inkomensgroepen krijgen dit jaar een extraatje

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
17-03-2014

De laagste inkomensgroepen krijgen dit jaar een extraatje. Een echtpaar krijgt eenmalig € 100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70. In deze financieel zware tijden staat de koopkracht van minima onder druk. Daarom heeft het kabinet eenmalig € 70 miljoen gereserveerd voor een koopkrachttegemoetkoming.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft overeenstemming bereikt met de VNG over de uitvoering. Het wetsvoorstel, dat deze tegemoetkoming mogelijk maakt wordt naar de Raad van State gestuurd.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2014)

Jetta Klijnsma, (PvdA) staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


Mensen met de laagste inkomens krijgen in de tweede helft van dit jaar een extraatje als koopkrachttegemoetkoming. In de begroting voor 2014 was daar geld voor gereserveerd. De tegemoetkoming is bedoeld voor bijstandsgerechtigden. Tevens krijgen gemeenten de bevoegdheid aan mensen van 21 jaar, of ouder die een inkomen hebben van maximaal 110% van het sociaal minimum een tegemoetkoming te verstrekken.

Gemeenten kunnen zodoende aansluiten bij het lokaal minimabeleid. Dat betekent, dat naast mensen met een uitkering ook werkenden met een laag inkomen in aanmerking kunnen komen. Om de tegemoetkoming een wettelijke basis te geven wordt de Wet Werk en Bijstand tijdelijk aangepast. Gemeenten en/of de Sociale Verzekeringsbank zullen het extraatje uitkeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.