Bijgewerkt: 28 maart 2024

Laag btw-tarief bij verbouwingen vervalt op 1 juli 2015

Nieuws -> Informatief

Bron: Vereniging Eigen Huis
02-05-2015

Per 1 juli 2015 vervalt het lage btw-tarief voor verbouwingen van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Mensen die nog willen profiteren van het lage tarief van 6% moeten zorgen, dat de werkzaamheden vóór 1 juli zijn afgerond. Het lage btw-tarief blijft wel van toepassing voor het schilderen, stukadoren en isoleren van de woning – meldt de Vereniging Eigen Huis.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 1997)

Verbouwing van een Amstelveense woning in 1997


Wie nog snel wil profiteren van het lage btw-tarief kan alleen nog kleine werkzaamheden laten verrichten die voor 1 juli kunnen worden afgerond. Grotere klussen halen die deadline waarschijnlijk niet, waardoor alsnog 21% btw over het arbeidsloon moet worden betaald. Wie nog voor een grote verbouwing staat, kan de aannemer vragen deze op te delen en de kleinere klussen als eerste verricht. Zijn deze voor 1 juli afgerond, dan hoeft er nog 6% btw te worden betaald.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 1997)

Alle oude leidingen werden ook vervangen in de keuken. Dat moest wel, want de woning was in 1956 opgeleverd en alle infrastructuur was enorm verouderd


Overigens blijft het 6%-tarief ook na 1 juli van kracht voor schilder- stukadoor- en isolatiewerkzaamheden. Als deze klussen binnen een grote renovatieproject vallen, is het fiscaal handig deze apart te laten verrichten. Het plannen en financieren van een verbouwing kost al snel enkele maanden. Om nog in aanmerking te komen voor het tijdelijk verlaagde tarief, dient de verbouwing voor 1 juli afgerond te zijn.

Op een verbouwing met duizend euro arbeidskosten scheelt dit € 150 aan btw. Het lage btw-tarief geldt alleen voor arbeid, niet voor materiaalkosten van een verbouwing. Ook voor werkzaamheden in verband met isoleren, schilderen, stukadoren, behangen en schoonmaken geldt nu het 6%-tarief. Maar voor deze arbeidskosten blijft het lage tarief ook ná 1 juli 2015 van kracht.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.