Bijgewerkt: 30 september 2023

Kredietcrisis raakt ook provincie Noord-Holland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
15-10-2008

De provincie Noord-Holland heeft circa 600 miljoen euro aan tijdelijk beschikbare middelen (zogenaamd kasgeld) uitstaan in kortlopende deposito’s. Dit is in overeenstemming met de wet Fido en het eigen Treasury statuut. Het gaat om 23 deposito’s bij 14 banken en financiële instellingen, variërend van 10 tot 65 miljoen euro per deposito- meldt de provincie in een bericht.

Hooijmaijers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Ton Hooijmaijers VVD-gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Financiën in Amstelveen tijdens een VVD bijeenkomst in mei 2008


De provincie heeft grote zorgen over tegoeden uit twee deposito’s. Het gaat om deposito’s van respectievelijk € 51,5 en € 26,5 miljoen op de IJslandse Landsbanki. Daarnaast heeft de Provincie Noord-Holland ook een deposito bij Lehman Brothers Bankhaus AG van 20 miljoen euro. Vanwege de Duitse deposito-garantieregeling gaat de Provincie Noord-Holland er vanuit dat het deposito bij Bankhaus AG op latere termijn alsnog vrijkomt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.