Bijgewerkt: 2 maart 2024

Koudeproject Ouderkerkerplas

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Groengebied Amstelland
29-07-2009

Vanaf 1 augustus 2009 kunnen surfers en duikers geen gebruik meer maken van de Ouderkerkerplas. Het strandgedeelte blijft gewoon tot 15 oktober toegankelijk. Ook het overgrote deel van de paden en wegen rondom de Ouderkerkerplas blijft toegankelijk. Surfers kunnen uitwijken naar de Gaasperplas in Amsterdam-Zuidoost.

Ouderkerkerplas Amstelveen
(Groengebied Amstelland - 2009)

Kinderen op het strand bij de Ouderkerkerplas


De maatregelen zijn nodig, omdat Nuon tot het eind van dit jaar op en aan de plas werkzaamheden uitvoert voor het Koudeproject Amsterdam Zuidoost/Ouderkerkerplas. De komende maanden worden hiervoor onder andere leidingen in en naar de Ouderkerkerplas aangelegd.

De werkzaamheden zorgen de komende maanden ook voor meer bedrijvigheid in de directe omgeving van de plas. Dit is vooral het geval aan de oostzijde van de plas. Hiervoor worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen aan de Groeneveldweg en de Middenweg.

Doel van het koudeproject is het koude water uit de Ouderkerkerplas te gebruiken om kantoren en gebouwen in Amsterdam Zuidoost te koelen. Het koude water uit de plas koelt het water in een gesloten distributiesysteem, dat vervolgens de koude transporteert naar gebouwen en kantoren in Zuidoost. Daar wordt de koude vervolgens overgedragen aan het interne koelingsysteem. In 2010 is de Ouderkerkerplas weer tijdens de gebruikelijke periode toegankelijk voor alle recreanten. Kijk voor meer informatie op:  Koudewinning Zuidoost/OuderkerkerplasAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.