Bijgewerkt: 21 september 2023

Kosten dierenarts voor minima via de Amstelveenpas vergoeden

Nieuws ->

Bron: GroenLinks-Amstelveen
08-04-2017

GroenLinks-Amstelveen wil, dat er via de Amstelveenpas een regeling komt voor mensen met een minimuminkomen voor de kosten van de dierenarts. Volgens raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks moet Amstelveen het goede voorbeeld van Amsterdam volgen. Daar is voor bewoners, die recht hebben op de stadspas, een Dierenhulp aan Minima- regeling. Ze mogen met een huisdier één keer per jaar gratis naar de dierenarts voor een consult. Als blijkt, dat een medische behandeling noodzakelijk is, vergoedt de gemeente de helft van de kosten tot een maximum van 300 euro.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Stieneke Kruijer gemeenteraadslid van GroenLinks-Amstelveen


Een huisdier kan in belangrijke mate bijdragen aan het welbevinden en het levensgeluk van mensen. Echter, dierenartsen geven aan, dat mensen met weinig geld vanwege de kosten vaak te lang wachten om met hun zieke huisdier naar de dierenarts te gaan. Stieneke Kruijer: 'Gebrek aan financiële middelen mag geen reden zijn, dat inwoners van Amstelveen te laat, of helemaal niet met hun zieke dier naar de dierenarts gaan.' De regeling van Amsterdam houdt ook in, dat het definitief onvruchtbaar maken van honden, katten en konijnen geheel vergoed wordt tot 100 euro. Om van de regeling gebruik te maken is het laten chippen verplicht, maar ook dat kan gratis worden geregeld.

Het voordeel van een regeling is, dat minder dieren zullen worden gedumpt, of achtergelaten bij een asiel vanwege te hoge dierenartskosten. En voor de Amstelveense dierenbezitters is het een geruststelling, dat ze ondanks een laag inkomen, toch goed voor hun huisdier kunnen zorgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.