Bijgewerkt: 22 juli 2024

Koreaanse delegatie bezoekt KKC

Nieuws -> Informatief

Bron: KKC / Wikipedia
07-11-2006

Op maandagochtend 6 november 2006 heeft een uit 11 personen bestaande Koreaanse delegatie een bezoek gebracht aan het Keizer Karel College in Amstelveen.

Deze uit hoge ambtenaren bestaande vertegenwoordiging kwam uit de provincie Gangwon en heeft daar tot taak om scholen te bouwen, waarbij veel aandacht besteed dient te worden aan onderwijskundige vernieuwingen.

Koreanen  Amstelveen
(KKC collectie - 2006)

De Koreaanse delegatie op de gang van het KKC met rector Oosterling


Op de foto is een deel van de delegatie zichtbaar. Chairman of the Education and Social Affairs Committee Gi-Nam Kim overhandigde de rector drs. J.L.J. Oosterling uit dankbaarheid voor het genoten bezoek een Koreaanse geschenk. Het is een doos rode Ginsengthee die, naar Kim stelde, de (lichaams-)kracht van de gebruiker nog verder verhoogt.

Wat is KKC?

Het Keizer Karel College is een scholengemeenschap voor Gymnasium, Atheneum en HAVO in Amstelveen. De school is vernoemd naar Keizer Karel de Grote. Er wordt samengewerkt met het Alkwin Kollege in Uithoorn, dat onder hetzelfde bestuur valt. Van oorsprong is de school Katholiek.

Het merendeel van de leerlingen van het Keizer Karel College komt uit Amstelveen. Daarnaast zijn er veel leerlingen uit Badhoevedorp, Ouderkerk aan de Amstel en Aalsmeer. Het aantal leerlingen is iets boven de 1300. De leerlingen van de derde klas volgen hun lessen op een dependance (circa 200 meter van het hoofdgebouw). Aan het Keizer Karel College zijn 130 medewerkers verbonden

Externe links:  Keizer Karel CollegeSchoolkrant KKC


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.