Bijgewerkt: 29 september 2023

Koopsompolis in 2008 nog fiscaal aftrekbaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Bron: Lindblom / Yarden / Wikipedia
11-10-2008

Besparing van honderden euro’s op uitvaart

Met ingang van 2009 verdwijnt de aftrekregeling voor buitengewone uitgaven. De kosten van een begrafenis, crematie of uitvaartverzekering zijn dan niet langer fiscaal aftrekbaar.

Yarden adviseert daarom nog in 2008 een koopsompolis af te sluiten en op deze manier te  profiteren van het financiële voordeel. Met een koopsompolis kunnen de volledige kosten van een uitvaart worden afgedekt. Op deze manier zijn alle persoonlijke uitvaartwensen verzekerd en worden nabestaanden behoed voor onvoorziene kosten.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: “Wij zien dat mensen steeds meer persoonlijke en specifieke uitvaartwensen hebben. Om een uitvaart volgens de wensen van de overledene te laten plaatsvinden, is het belangrijk om ook het financiële aspect van de uitvaart vooraf goed te regelen.”

Yarden Amstelveen
(Yarden - 2008)

Het logo van Yarden


Dat kan met de Yarden-koopsompolis waarbij de kosten van een uitvaart in één keer gestort worden en verzekerd zijn. Wij raden mensen aan om nog dit jaar een uitvaartverzekering af te sluiten. Het fiscale voordeel kan oplopen tot € 2.000.

Twee mogelijkheden

Er zijn twee mogelijkheden om gebruik te maken van de nu nog geldende fiscale aftrekregeling. Het ene is het afsluiten van een nieuwe of aanvullende uitvaartverzekering en de premies of koopsom daarvan als aftrekpost op te voeren. De andere is al gemaakte kosten voor een begrafenis of crematie van een echtgenoot, fiscale partner of kinderen tot 27 jaar alsnog op te voeren. In beide gevallen moet het totaal van deze buitengewone uitgaven hoger zijn dan 1,65% van het drempelinkomen.

Dat is vaak het geval en kan al snel duizenden euro’s schelen. Wie wil weten hoe het met de  persoonlijke situatie zit, kan gratis en vrijblijvend bellen met het Yarden Contactcentrum: 0800-1292 of met uw assurantietussenpersoon.

Alles kan

Yarden is dé specialist in maatwerk uitvaarten. Niet voor niets is het motto van Yarden ‘Iedere uitvaart uniek. Wat de wensen van mensen ook zijn, Yarden kan het verzorgen. Met een uitvaartbus in een intieme sfeer met de hele familie en de kist met de overledene naar het crematorium?

Yarden maakt het mogelijk. Rosé met tapas serveren in plaats van koffie met cake? Bij Yarden kan het. Yarden maakt het makkelijk  uitvaartwensen vast te leggen met het zogenaamde uitvaartwensenformulier én de kosten van die wensen te berekenen.

Yarden

Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder: Yarden is dé uitvaartorganisatie van Nederland. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt.

Een uitvaart dient een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis te zijn. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden bevorderen dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de overledene dat wil.

Koopsompolis?

Het is eigenlijk een privé pensioen in de vorm van een lijfrenteverzekering en daarvoor moet u een bepaald bedrag een keer inleggen. Een lijfrente volgens de Wet inkomstenbelasting 2001 kan een lijfrente in strikte zin zijn (een lijfrenteverzekering, d.i. een soort levensverzekering), maar ook een zogenaamde lijfrenterekening in het kader van banksparen, zonder verzekeringselement.

Beide zijn bedoeld als (aanvullende) pensioenvoorziening. Er wordt een kapitaal opgebouwd (gespaard of belegd) of in één keer gestort, dat wordt aangewend voor een periodieke uitkering.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.