Bijgewerkt: 5 december 2021

Koop de Hebreeuwse chocoladeletter Chai en steun het hospice

Nieuws -> Informatief

Bron: Sasja Martel
15-11-2021

De Hebreeuwse chocoladeletter Chai (חַי ) bestaat uit twee Hebreeuwse letters Chet en Yod die samen het woord Chai vormen dat 'leef!' betekent. Met de aankoop van deze Hebreeuwse chocoladeletter Chai steunt u Joods Hospice Immánuel in Amsterdam op de Amstelveenseweg 665.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Hebreeuwse chocoladeletter Chai, Hebreeuws: חַי 'leven' ḥay) neemt een prominente plaats in de moderne Joodse cultuur. De Hebreeuwse letters van het woord worden vaak gebruikt als een visueel symbool. Letters als symbolen in de Joodse cultuur gaan terug tot de vroegste Joodse wortels, de Talmoed stelt dat de wereld is geschapen uit Hebreeuwse letters die verzen vormen van de Tora, de Hebreeuwse Bijbel


Het hospice biedt palliatieve terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van ca. 3 maanden. Iedereen, van alle gezindten, is welkom in dit huis dat een Joodse identiteit heeft. De joodse visie dat het leven centraal staat, is overal voelbaar in het hospice. Het zindert er altijd van leven. Bedankt voor uw steun! www.joodshospiceimmanuel.nl

Sasja Martel, directeur en initiator van Joods Hospice Immanuel (het enige Joodse hospice in Europa) nam in 2010 het initiatief om samen met Vos Kosher catering de Hebreeuwse chocoladeletter tot een jaarlijks terugkerende traditie te maken om met deze lekkernij dit prachtige initiatief te steunen en meer bekendheid te geven.

Foto Amstelveen
(Bron Sasja Martel - 2021)

Jacques Grishaver ontvangt de Hebreeuwse chocoladeletter Chai van Sasja Martel directeur van het Joods Hospice Immanuel op 4 november 2021
De Hebreeuwse chocoladeletter Chai is ook dit jaar weer vanaf € 10 verkrijgbaar in diverse smaken zoals melk, puur (parve), wit, caramel en ruby. Sinds dit jaar zijn er ook Chai-chocolaatjes in een doosje verkrijgbaar! De door Vos Kosher Catering gemaakte kosjere chocoladeletter wordt exclusief voor het hospice gemaakt om met een deel van de opbrengst dit prachtige goede doel te ondersteunen.

Op 4 november 2021 ontving Jacques Grishaver, initiatiefnemer van het onlangs geopende Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam, de Hebreeuwse Chocoladeletter Chai uit handen van Sasja Martel, directeur Joods Hospice Immanuel. Jacques heeft jarenlang zich met hart en ziel ingezet voor dit belangrijke monument!

Foto Amstelveen
(Bron Sasja Martel - 2021)

QR-code met de het webadres, waar u de Hebreeuwse chocoladeletter Chai kan kopen


BESTELLEN. Via de bestelsite kunt u de letters bestellen en direct betalen. www.chocoladeletterchai.nl Wij versturen de letters graag naar u, maar u kunt de letter(s) uiteraard ook ophalen bij het hospice op de Amstelveenseweg 665 in Amsterdam. Voor datum en tijdstip van afhalen graag van tevoren bellen: 020-4420676Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.