Bijgewerkt: 30 juni 2022

Koningsnacht en Koningsdag 2022 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Amstelveen Oranje
15-04-2022

De avond vóór Koningsdag op dinsdag 26 april 2022 kleurt Amstelveen al oranje! Op het Stadsplein vindt dan namelijk een muzikale Koningsnacht plaats. Van 18.00 tot 23.00 uur.

Stichting Amstelveen Oranje en de horeca op het Stadsplein slaan hun handen ineen tijdens deze muzikaal avond voorafgaand aan Koningsdag, Koningsnacht. Bij de horeca zijn eten en drinken verkrijgbaar en Stichting Amstelveen Oranje zorgt voor een bijzondere show met DJ Nijkie, verschillende dansers, slagwerkgroep Bovenkerk en een laser- en vuurshow. Ook zal er een toffe photobooth (fotoautomaat) zijn waar je al goed in oranjesferen kunt komen. En de mooiste plaatjes met vrienden en vriendinnen kunt schieten. De toegang is gratis en alle leeftijden zijn welkom. Door een knusse opstelling van het podium, tegenover Day Foodbar, zal het een gezellige avond worden op het Stadsplein. Een Koningsnacht zoals Koningsnacht bedoeld is.Koningsdag 2022 in Amstelveen: WOENSDAG 27 APRIL 2022: bustour door Amstelveen. Op Koningsdag maakt Amstelveen Oranje samen met burgemeester Tjapko Poppens in een vrolijk versierde bus een ronde door de gemeente. Verschillende wijken, waar activiteiten en vrijmarkten plaatsvinden, krijgen een bezoekje. In diezelfde bus zullen verschillende wethouders, raadsleden en gedecoreerden zitten.

De Dixieland Cracker Jacks zorgen voor vrolijke muziek. ‘Voor de jeugd delen we op de locaties koningsdagvlaggetjes uit en maken we er samen een mooie oranje-dag van!’, vertelt bestuurslid Kees Koot enthousiast. De tocht gaat langs Nes aan de Amstel, Middenhoven, Westwijk, Bovenkerk en Randwijck, waar de burgemeester bij de laatste het startsein geeft voor de activiteiten aldaar.

Muziekoptredens bij verzorgingshuizen en wijkcentra. Geen feestje zonder muziek en zeker niet op Koningsdag. Amstelveen heeft, in nauwe samenwerking met 13 locaties, verschillende artiesten gecontracteerd die een afgestemd programma presenteren. Dank hierbij vooral aan de vrijwilligers die de leiding bij dit feest ondersteunen.

Traktatieronde oranje tompoucen. ‘Natuurlijk gaan we ook weer onze traditionele traktatieronde doen bij de verpleeg- en verzorgingshuizen. We delen iets meer dan 3000 bekende oranje gebakjes uit, zodat ook de ouderen kunnen genieten tijdens deze feestelijke dag’, aldus Sandra van Engelen, bestuurslid van Amstelveen Oranje.

Amstelveen telt diverse vrijmarktplaatsen:

Amsterdamseweg en Molenweg (tot aan rotonde Graaf Aelbrechtlaan) De grootste vrijmarkt van Amstelveen: op de Amsterdamseweg en Molenweg is het al jaren een groot feest met tal van vrijmarktverkopers en leuke stands. 

Oude Dorp (Stationsstraat, Dorpsstraat en Dorpsplein) Het Oude Dorp is supergezellig op Koningsdag met een grote vrijmarkt met diverse leuke stands, muziek en natuurlijk de cafés die de deuren openen. NB: In een deel van de Dorpsstraat is geen vrijmarktverkoop toegestaan uit veiligheidsoogpunt.

Middenhoven (tussen De Meent en Winkelcentrum Middenhoven) Op 27 april is er rond De Meent altijd van alles te doen voor jong en oud. 

Westwijk (Westwijkplein) Heel gezellig en sfeervol: de vrijmarkt op het vernieuwde en knusse Westwijkplein rond het winkelcentrum is een groot Oranjefeest voor jong en oud.

Bovenkerk (Urbanuspark) Traditie in Bovenkerk: gezellig Koningsdag vieren met de buurt. En natuurlijk zijn diverse café en restaurants geopend op deze dag.

Randwijck (Catharina van Clevepark) In de wijk Randwijck in Amstelveen Noord is een leuke vrijmarkt en zijn er diverse activiteiten waar jong en oud zich kunnen vermaken.

Stadshart (Stadsplein) Ruimte genoeg op het Stadsplein voor een gezellige vrijmarkt en bij mooi weer natuurlijk lekker spelen in de fontein!

Spelregels vrijmarkt. Op Koningsdag gelden diverse spelregels, die door gemeente Amstelveen zijn opgesteld. Volg daarvoor ook de gemeenteberichten. Om Amstelveen mooi, schoon en veilig te houden vraagt Amstelveen Oranje een ieder rekening te houden met de spelregels én met elkaar. Er staan op Koningsdag genoeg afvalcontainers om afval en restanten die niet meer naar huis gaan in te deponeren. Op de grote locaties is gezorgd voor toiletten en er zijn ook EHBO-posten.

Vrijmarktplekken informeel reserveren kan natuurlijk, maar doe dit met krijt of tape en nooit met verf! Laat je vrijmarktplek schoon achter. Commerciële verkoop is niet toegestaan (Handhavers komen controleren). Zorg dat zijstraten vrij blijven. Neem restanten 'koopwaar' weer mee naar huis of gooit deze in de containers. Geen vrijmarkt op de straat, waar verkeer rijdt. Zorg voor een gezellige en leuke vrijmarkt met elkaar!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.