Bijgewerkt: 28 september 2022

Koningsnacht en Koningsdag 2017 programma in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen Oranje
25-04-2017

Op woensdag 26 april 2017, de avond voor Koningsdag, trapt Amstelveen Oranje alvast feestelijk af met een spetterende show op het Stadshart. Van 17:00 tot 21:00 uur zijn er diverse kinderactiviteiten op het Stadplein. Kleine kinderen kunnen een gat in de lucht springen op één van de springkussens, zich laten schminken en bijkomen met popcorn, limonade of een suikerspin. Rond 21.45 uur knalt het plein verder met een swingend optreden van Slagwerkgoep Bovenkerk, om vervolgens rond 22.00 uur echt goed los te barsten met een spectaculaire vuurwerkshow.

KONINGSDAG donderdag 27 april 2017 programma

Op Koningsdag bruist Amstelveen van de activiteiten in de verschillende wijken. De Burgemeester maakt een tour door Amstelveen om overal even een kijkje te nemen. Ook in de verzorgingshuizen is feest. Op de gebruikelijke plaatsen in Amstelveen zijn er vrijmarkten, leest u vooral in de gemeenteberichten wat daarvoor de spelregels zijn. Om onze plaats mooi en schoon te houden vragen wij u daarmee rekening te houden. Er staan genoeg afvalcontainers om uw afval en restanten die niet meer naar huis gaan in te deponeren. Op de grote locaties is gezorgd voor toiletten en loopt de EHBO-in de rondte.

Route Burgemeester. Burgemeester Mirjam van ’t Veld gaat met de leden van de Stichting Amstelveen Oranje de wijken langs. Daarbij wordt zij vergezeld door een aantal respectabele gasten: collegeleden, raadsleden, de nieuw gedecoreerden en zeer speciaal een groep vluchtelingen en statushouders met begeleiding. Dit in het kader van de integratie en in bijzonder “Mensen maken Amstelveen”. De start is op het Stadsplein, waarna de bus met muziek en vlaggetjes trekt langs Bovenkerk, Westwijk, Middenhoven, Randwijck, Nes aan de Amstel en tot slot het Oude Dorp.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Koningsdag 2016 in het Oude Dorp van Amstelveen


Vrijmarkten

Amsterdamseweg – Molenweg tot aan de rotonde

Oude Dorp-Stationsstraat

De Meent – Middenhoven

Westwijk –Westwijkplein

Bovenkerk – Urbanuspark

De Bolder – Groenelaan

Catharina van Clevepark – Randwijck

Stadsplein

Programma De Meent: Activiteiten voor jong en oud van 10.30 -13.00 uur: Voor de kids zijn er springkussens, doelschieten en apenkooien, en uiteraard is de Brandweer er voor de kleien spuitgasten. Buiten staan verschillende stands waar Koningsversnaperingen worden verkocht. De iets oudere jeugd kan virtueel racen. De Meent is natuurlijk ook open om wat lekkers te halen en van te genieten op het gezellige terras. En natuurlijk is er de vrijmarkt, van De Meent tot winkelcentrum Middenhoven.

Programma Nes a/d Amstel: Op donderdag 27 april 2017 organiseert het Oranje Comité De Nes kleurt, rood, wit en blauw!! Iedereen mag verkleed komen, met versierde fietsen, skelters en karren. Voor de 50-jarige Koning. De leukste creatie krijgt een prijs.

12.00   Dorpshuis “De Nesse” is open voor koffie/thee en de befaamde oranjebitter.

12.30   Alle kinderen kunnen een ballon ophalen in het Dorpshuis en inschrijven voor de spelletjes.

13.00   Vlag hijsen met het volkslied. Vervolgens achter de muziek aan door het dorp. We eindigen op het veld waar de muziek nog wat speelt en wij laten de ballonnen op.

14.00   Start van diverse spelletjes in “OUD-HOLLANDSE SPELEN”

15.30   Prijsuitreiking en trekking Nesser loterij voor het Dorpshuis

16.30   Ton knuppelen, wie wordt er dit jaar de trotse bezitter van de wisselknuppel.

17.00   Dorpshuis “DE NESSE” serveert broodjes met grootmoeders gehaktbal of met worst.

Het dorpshuis blijft tot uiterlijk 20.00 open Het oranjecomité doet weer haar best om er een mooi feest van te maken, doet u mee door de vlag uit te steken.

Programma Vita-Kastanjelaan: Op donderdag 27 april, aanvang 14.00 uur, vindt er een Koningsdagbingo plaats met o.a. oranje gekleurde prijzen. Voor € 5 koopt u 3 bingokaarten, zaal is vanaf  13.30 uur open. Locatie: Vita-Kastanjelaan, Kastanjelaan 21 ( 020 640 32 41). Welkom!!

Optredens in (woon)zorgcentra: Voor de komende Koningsdag heeft Amstelveen Oranje in overleg met de (woon)zorgcentra een muzikaal programma opgesteld. De artiesten hebben hun optreden vanaf 14:30 uur. Naast alle bewoners zijn natuurlijk ook de verzorging en omringende familie welkom. Zij dienen zich wel even tevoren bij het betreffende huis te melden. Wij wensen ieder een plezierige middag toe.

Locatie          Adres  Artiest

’t Huis aan de Poel     Populierenlaan 21      Hans Baaij

Wijkcentrum Middenhof      Willem Dreesweg 155          Diva Dichtbij

Klaasje Zevenster      Klaasje Zevensterstraat 67    Diva Dichtbij

Belmonte       Laan v.d. Helende Meesters 472       Tralala

’t Zonnehof    Salamander 2  Diva Dichtbij

Zonnehuis Westwijk  Jasmijnlaan 2  Michel van Grinsven

De Luwte       Wimbledonpark 361  Hermano

Zonnehuis      Groenelaan 9  Aleida Plat

Beth Shalom  Groenelaan 9  Aleida Plat

WZC Groenelaan      de Helpende Hand 9   Rene Trok

Nieuw Vredeveld       Rembrandtweg 428    Diva Dichtbij

De optredens worden mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Coöperatief Fonds

4 EN 5 MEI

Een bericht met de programma’s voor 4 mei (Dodenherdenking) en 5 mei (Bevrijdingsdag) volgen op 28 april 2017. Wel willen wij alvast een tipje van de sluier oplichten over het Bevrijdingsdagprogramma, dat in het teken zal staan van duurzaamheid. Denk hierbij aan kraampjes met een gevarieerd aanbod aan biologische streekproducten, maar ook aan elektrische auto’s en fietsen èn…de winnaar van de World Solar Challenge 2017: de Nuon Nuna Solar van de TU Delft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.