Bijgewerkt: 4 december 2021

Koning Willem-Alexander heeft unieke Nestlé-fabriek geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Nestlé Nederland
29-03-2018

Koning Willem-Alexander opende op 28 maart 2018 officieel de innovatieve, op wetenschap gebaseerde productielijn in de Nestlé-fabriek in Nunspeet voor baby’s die aan een ernstige koemelk-eiwitallergie lijden. De fabriek in Nunspeet is de enige locatie ter wereld, waar deze babyvoeding in productie is. De feestelijke ceremonie gaf tevens het startsein voor de 150-jarige aanwezigheid van Nestlé in Nederland. Koning Willem-Alexander kreeg vervolgens een rondleiding door de nieuwe productielijn. Nestlé heeft bijna 100 miljoen euro geïnvesteerd om deze productielijn te kunnen starten.

Foto Amstelveen
(Bron Nestlé Nederland - 2018)

Vlnr.: Marc-Aurel Boersch CEO van Nestlé Nederland, Koning Willem-Alexander en Michael Hayes, directeur van de Nestlé-fabriek in Nunspeet op het podium naast de symbolische startknop


Productielijn voor baby’s met een koemelk-eiwitallergie. Het product dat Nestlé vanaf vandaag in de fabriek in Nunspeet gaat produceren is Alfamino, voor baby’s met een koemelk-eiwitallergie. Dankzij dit product kunnen baby’s van over de hele wereld alsnog een gezonde start in het leven krijgen. Hoogwetenschappelijke kennis en technologie stellen Nestlé in staat om eiwitten zó klein te snijden, dat het lichaam van een baby deze niet meer herkent als melkeiwit. Daardoor kan het kindje alle voedingsstoffen tot zich nemen die het nodig heeft, zonder dat het een allergische reactie krijgt.

Met Alfamino zet Nestlé een nieuwe stap om producten te maken die passen in haar missie om levenskwaliteit te verbeteren van en bij te dragen aan een gezondere toekomst. Het product is een nieuwe toevoeging aan de andere merken die in Nunspeet worden geproduceerd, waaronder NAN, Nidina, AL110 en de hypoallergene merken Alfaré en Althéra.

Moderne Nestlé-fabriek in Nunspeet. De geschiedenis van de Nestlé-fabriek in Nunspeet gaat terug tot 1895, toen de heer F.A. Molijn een melkfabriek begon, waarin melk in flessen en blikken werd geproduceerd. In 1971 werd de fabriek onderdeel van Nestlé Alimentana S.A. De eerste babyvoeding in Nunspeet werd geproduceerd in 1974 en de vestiging is geleidelijk omgevormd tot een moderne fabriek, gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige babyvoeding. In de fabriek werken zo’n 400 Nestlé-medewerkers dagelijks aan de vervaardiging van producten die worden geëxporteerd naar circa 140 markten wereldwijd, met in totaal 500 unieke product-landcombinaties.

Oorsprong Nestlé. Nestlé’s wortels liggen bij oprichter Henri Nestlé en zijn vrouw Clémentine. Henri, apothekersassistent en scheikundige, verloor als kind de helft van zijn dertien broers en zussen aan ondervoeding nog voordat zij volwassen waren. Clémentine had eveneens met deze kindersterfte te maken gehad, omdat haar vader liefdadigheidsarts was. Vanuit hun gedeelde persoonlijke achtergrond waren zij bijzonder gedreven om bij te dragen aan het verminderen van kindersterfte. Samen met wetenschappers en artsen ontwikkelden zij daarom de allereerste babyvoeding – ‘Farine Lactée’- voor die gevallen waarin moeders niet in staat waren hun kind borstvoeding te geven. Hun missie, ‘Caring about people’, stond centraal in het bedrijf. Vandaag de dag is dat, dankzij de nieuwe missie ‘Verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst’ nog steeds het geval.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.