Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Kleinschalig hotel in Sint Josephschool

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-12-2005

In de voormalig Sint Josephschool aan de Amsteldijk-Zuid in Nes aan de Amstel zal naar alle waarschijnlijkheid een kleinschalig hotel annex restaurant worden gevestigd.

Sint Josephschool Amstelveen
(eigen collectie - 2005)

De uit 1920 daterende voormalige St. Josephschool aan de Amsteldijk in Nes aan de Amstel


Hiermee is de komst van een kookschool van de baan. Officieel kreeg de initiatiefnemer de financiering niet rond. Informeel is bekend dat hij ter elfder ure morrelde aan zijn eigen finale bod, dat hij met een „paar ton euro" wilde verlagen.

Het initiatief voor een hotel annex restaurant is afkomstig van het hoofdstedelijke C C Faas Vastgoed bv. De nieuwe naam luidt 'Art Hotel Joseph'. Voorwaarde van de lokale overheid is dat het pand gehandhaafd blijft. C C Faas Vastgoed was gisteren voor commentaar niet bereikbaar.

De gemeente bood het kapitale pand begin april aan als 'uniek ontwikkelingsobject'. Bij de verkoop is naast het bod ook naar het plan gekeken. De Josephschool is van 1920 en staat op een perceel van 1.295 vierkante meter.

De begane grond van het pand is 220 meter groot, de eerste etage 210 meter en de zolder circa 150 meter. Het pand staat op de nominatie om een gemeentelijk monument te worden.

door Henk Godthelp


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.