Bijgewerkt: 14 juli 2024

Klas 2G van Panta Rhei won verhalenwedstrijd 'Er Was Eens 2018'

Nieuws -> Informatief

Bron: Floor Prins van Passionate bulkboek
26-06-2018

Klas 2G van SG Panta Rhei uit Amstelveen won met hun verhaal '070' de vmbo-editie van verhalenwedstrijd 'Er Was Eens 2018'. Klas 2A van de GK van Hogendorpschool en klas 2A van het Wolfert College uit Rotterdam waren ook genomineerd. In totaal deden er ruim 2000 leerlingen uit meer dan honderd vmbo-klassen van 22 scholen mee, van Dokkum tot Almelo en van Den Bosch tot Utrecht.

Foto Amstelveen
(Foto Desirée Schippers - 2018)

De winnende klas 2G van SG Panta Rhei uit Amstelveen met juryleden Derek Otte en Silvana Sodde op het podium op 20 juni 2018


De jury bestond uit rapper Winne, stadsdichter Rotterdam Derek Otte en schrijfcoach Silvana Sodde. In gefilmde pitches lichtten de drie klassen toe waarom hun verhaal moest winnen. Uiteindelijk koos de jury het verhaal van klas 2G van SG Panta Rhei uit Amstelveen als beste van deze 'Er Was Eens'-editie. Volgens de jury was niet alleen het enge verhaal zeer goed geschreven, maar was het ook origineel dat de klas aan hun pitch interviews hadden toegevoegd. Daarnaast waren de juryleden onder de indruk van de bereidheid én acteerprestaties van de klasgenoot die het lijk speelde. De winnende pitch is te bekijken op erwaseens.nu.Prijzen. De klas won een feestelijke uitreiking op hun eigen school en een boekenkast met tien boeken voor elke leerling uit de winnende klas. Ook ontvingen alle deelnemers de Er Was Eens vmbo-bundel 2018. Tijdens het programma werd de winnende pitch vertoond, de winnaars gehuldigd én verzorgde Melissa Lopes een optreden.

Over Er Was Eens vmbo. Bij verhalenwedstrijd Er Was Eens gaan leerlingen in het vmbo (basis/kader/theoretisch) klassikaal aan de slag met een eigen verhaal. Alle ingezonden verhalen worden samengebracht in één bundel, die aan alle deelnemers wordt uitgedeeld. Van Er Was Eens is er ook een editie voor studenten op het mbo en de pabo. Er Was Eens 2019 gaat van start in september.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.