Bijgewerkt: 26 september 2022

Klaas Dijkhoff wordt de minister van Defensie

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
04-10-2017

De Rijksvoorlichtingsdienst deelt mede op 4 oktober 2017: De minister-president heeft de heer mr. dr. K.H.D.M. Dijkhoff voorgedragen bij Zijne Majesteit de Koning ter benoeming tot en beëdiging als minister van Defensie.

Klaas Dijkhoff (1981) is sinds 20 maart 2015 staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Sinds 23 maart 2017 is hij tevens Tweede Kamerlid voor de VVD. Eerder was hij dat van 17 juni 2010 tot 20 maart 2015. De heer Dijkhoff was hij docent recht aan de Universiteit van Tilburg en aan Hogeschool InHolland en voorts eigenaar van een adviesbureau op juridisch en ict-gebied. Hij was tot 2013 lid van de gemeenteraad en fractievoorzitter van de VVD in Breda.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2015)

Klaas Dijkhoff (VVD) wordt de minister van Defensie


Hij vervangt Jeanine Hennis-Plasschaert (1973) die van 5 november 2012 tot en met 3 oktober 2017 minister van Defensie was in het kabinet-Rutte II. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert diende haar ontslag in op 3 oktober 2017.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2016)

Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) minister van Defensie tot 3 oktober 2017


Ze maakte dit bekend aan het einde van het debat naar aanleiding van het OVV-rapport (Onderzoeksraad voor Veiligheid) naar het mortier ongeluk in Mali bij de stad Kidal, waar twee soldaten uit Groningen werden gedood in juli 2016. Tijdens het incident raakte een derde Nederlandse militair van 23 zwaargewond. Lees meer over het gebruik van draagbare steilbaanwapens (mortieren) in een artikel van Defensie.


Update 17 uur:

Klaas Dijkhoff is vanmiddag door koning Willem-Alexander beëdigd als de nieuwe minister van Defensie. Na zijn beëdiging ging minister Dijkhoff direct naar het ministerie in Den Haag. 'Het is belangrijk, dat Defensie een volwaardige minister heeft, ook voor de misschien korte demissionaire periode. Het is belangrijk vanwege de lopende missies in bijvoorbeeld Mali en Irak, maar ook vanwege de huidige onzekere veiligheidssituatie in de wereld. Ik heb een grote drive voor recht en veiligheid. Daar heb ik me de afgelopen periode met hart en ziel voor ingezet. Dat ik me nu bij Defensie voor vrede en veiligheid kan inzetten, vind ik dan ook een eer en een voorrecht' -aldus de nieuwe minister van Defensie.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.