Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Kirch en Stevens in Provinciale Staten

Nieuws -> Provincie

Bron: Amstelveens Weekblad / Provincie NH
18-04-2007

De Amstelveners Petra Kirch-Voors (VVD) en Casper Stevens (CDA) zijn donderdag geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten. De benoeming kon plaatsvinden nadat verschillende leden uit hun fracties als gedeputeerde waren geïnstalleerd.

Stevens, die lange tijd wethouder is geweest in Amstelveen, zat ook de vorige periode in Provinciale Staten. Kirch treedt voor het eerst toe tot het provinciale bestuur. Zij is nu nog raadslid voor de VVD, maar stopt daar in juli mee. Waarschijnlijk wordt zij in de gemeenteraad opgevolgd door Jacques Alberts .

Kirch, die 17 jaar in de gemeenteraad heeft gezeten waaronder vele jaren als fractievoorzitter van de liberalen, zegt dubbele gevoelens te hebben bij het afscheid. Aan de ene kant is er blijdschap, maar aan de andere kant ook droefenis omdat ze afscheid moet nemen ,,van iets dat lange tijd een grote hobby van me is geweest.”

Kirch zal zich in Provinciale Staten onder andere bezig gaan houden met verkeer en water. Met name dat eerste mag zich in haar belangstelling verheugen omdat mobiliteit in Amstelveen een belangrijke rol speelt in verband met de plannen voor de ondertunneling van de A9 en de omlegging van de provinciale weg N201.

Gedeputeerden Noord-Holland

Harry Borghouts (Commissaris van de Koningin), Ton Hooijmaijers Ruimtelijke Ordening (VVD), Jaap Bond Economische zaken (CDA), Cornelis Mooij Verkeer (VVD),

Rinske Kruisinga Archieven, water(CDA), Albert Moens Milieu (GroenLinks), Peter Visser Coördinatie Landelijk Gebied (PvdA), Sascha Baggerman Zorg, Welzijn, Cultuur en Sport (PvdA)

Nieuwe Statenleden

Greet Blokker uit Akersloot (PvdA), Ed Wagemaker uit Hoorn (PvdA), Nico Harteveld uit Wijdenes (VVD), Petra Kirch-Voors uit Amstelveen (VVD), Casper Stevens uit Amstelveen (CDA) en Ton Bruggeman uit Bloemendaal (CDA).

Externe link: Collegeprogramma 2007-2011(pdf)


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.