Bijgewerkt: 21 september 2023

Kijk op Vrijheid

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
03-05-2010

Het radioprogramma Eén… Amstelveen van RTV Amstelveen staat deze maand in het teken van vrijheid. De maand mei, bij uitstek geschikt om vrijheid te vieren. Theodoor Meedendorp van de Stadshartkerk Amstelveen vertelt ons over de vier echo’s van geïnspireerd kijken naar het leven, wat Pinksteren met vrijheid te maken heeft en over het bezoek dat schrijfster Désanne van Brederode onlangs bracht aan boekhandel Venstra.

Meedendorp  Amstelveen
(Foto T. Meedendorp - 2010)

Theodoor Meedendorp theoloog


Naar aanleiding van haar nieuwste boek 'Door mijn schuld' ging het gesprek over vrijheid, over schuld en slachtoffer zijn, over zin en onzin van zingeving, religie en spiritualiteit.

Theodoor gaat verder in op de betekenis van vrijheid in persoonlijk leven,  democratisch leven zowel hier als over grenzen heen en het oorlog-vrede gebeuren. Ook persvrijheid, het belang van gedragsregels vanuit relatie en vrij zijn om te kiezen voor buurtcohesie komen aan de orde.

Wie contact met Theodoor Meedendorp wil opnemen of meer wil weten van de Stadshartkerk: zie www.stadshartkerk.nl  Luister elke week naar Eén… Amstelveen. Door de weeks te beluisteren om 17.00 uur op maandag, woensdag en vrijdag en om 13.00 uur op dinsdag en donderdag. Via internet op rtvamstelveen.nl (klikken op ‘beluister radio live’), of via de radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.