Bijgewerkt: 26 september 2022

Kies uw toekomst - Europese verkiezingen van 23 tot 26 mei 2019

Nieuws -> Informatief

Bron: EU Parlament/Gemeente Amstelveen
03-05-2019

'Eind mei 2019 zullen honderden miljoenen Europeanen een nieuw Europees Parlement kiezen en beslissen wie de volgende Europese Commissie zal leiden. De toekomst van Europa ligt in hun handen. Alvorens besluiten te nemen die ons continent de komende jaren zullen vormgeven, zullen onze burgers de kandidaten en de programma´s zorgvuldig beoordelen. De Europese Unie, een uniek gemeenschappelijk project dat is gebaseerd op vreedzame samenwerking, wordt bedreigd door mensen die willen kapotmaken wat we samen hebben bereikt.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2019)

Antonio Tajani (1953) is een Italiaanse politicus die sinds 2017 als voorzitter van het Europees Parlement fungeert en sinds 2014 als lid van het Europees Parlement (MEP) voor Italië. De foto is op 9 maart 2017 gemaakt tijdens de top van de Europese Volkspartij (European People's Party) in Brussel


Dit staat in contrast met de uitkomsten van de recente Eurobarometer-enquête, die wijzen op een toenemende positieve opinie over de EU. Voor het eerst is 48% van de Europese burgers van mening dat 'hun stem telt in de EU.' Ondanks verschillen tussen de lidstaten komt dit neer op een totale stijging van 10% in de afgelopen tien jaar. Dit zijn positieve indicatoren, maar we mogen niet achteroverleunen.' – schreef Antonio Tajani voorzitter van het Europees Parlement in een open brief op 18 april 2019 op de website van het EU Parlament.

Met meer dan 75 miljoen views in een week heeft de korte film 'Bepaal jouw toekomst', onderdeel van een bewustmakingscampagne van het Europees Parlament, een uitzonderlijke impact. Sinds de lancering op donderdag 25 april 2019 is de 3 minuten durende film meer dan 75 miljoen keer bekeken; ongekende cijfers voor een institutionele campagne (cijfers bijgewerkt tot donderdag om 9 u.).De film is ondertiteld in alle 24 officiële EU-talen, evenals in andere EU-talen, verschillende nationale versies van dezelfde taal (32 in totaal), en vijf andere internationale talen (Arabisch, Chinees, Russisch, Hindi en Turks). De film is tevens geproduceerd in 31 gebarentalen en de internationale gebarentaal, met de steun van de European Union of the Deaf (EUD). Geregisseerd door de bekroonde documentairemaker Frédéric Planchon en ontwikkeld en geproduceerd door de contractant van het Europees Parlement, European Broadcast Partners en hun onderaannemer & Co./NoA, documenteert de film de intense, mooie en kwetsbare momenten waarop kinderen overal in Europa geboren worden, met als doel ons te laten nadenken over waarom we stemmen.

Alle bevallingen in de film zijn echte documentaire beelden. Als een van de belangrijkste elementen van de verkiezingscampagne van het Europees Parlement in 2019 wil de film Europeanen bewust maken van hun gedeelde waarden, emoties en verantwoordelijkheden. In de woorden van het jonge meisje dat de film vertelt: 'Ieder van ons kan iets bijdragen, maar samen kunnen we echt het verschil maken'. Het platform ikstemdezekeer.eu om mensen bij de Europese verkiezingen te betrekken is ook onderdeel van de campagne van het Europees Parlement. Tot nu toe hebben zich meer dan 270000 mensen aangemeld. De Europese verkiezingen vinden plaats in alle EU-landen tussen 23 en 26 mei 2019.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Verkiezingsbord met de kandidaten van de Europese Parlementsverkiezingen voor het raadhuis van de gemeente Amstelveen op 27 april 2019


In Amstelveen kunt u uw stem uitbrengen op donderdag 23 mei 2019 en test uw politieke voorkeur aan de hand van 30 stellingen op de site van de Stemwijzer. Waar u mag stemmen hangt af van de gemeente waar u staat ingeschreven op 9 april 2019. De stempas krijgt u op dit adres thuisgestuurd. Stemmen kan in 1 van de stembureaus binnen de gemeente. Bij het stemmen moet u zich kunnen identificeren. Daarvoor zijn verschillende documenten toegestaan voor de Europees Parlementsverkiezingen. Zonder stempas en identiteitsbewijs mag u niet stemmen. Kunt u niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand machtigen. Deze 16 partijen doen mee: D66, CDA, PVV, VVD, SP, PvdA, CU-SGP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50 Plus, Jezus Leeft, Denk, De Groenen, Forum voor Democratie, Van de Regio Piratenpartij en Volt NederlandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.