Bijgewerkt: 18 juni 2024

KLM verwelkomt Boeing 777 in Skyteam kleuren

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
26-08-2009

KLM heeft op dinsdag 25 augustus 2009, haar vierde Boeing 777-300 ER met als registratie PH-BVD in ontvangst genomen. Dit vliegtuig is niet in het bekende KLM-blauw, maar in zilver met donkerblauwe accenten van de SkyTeam alliantie gedecoreerd. Er is sprake van een dubbele primeur, want dit toestel is het eerste dat de Boeing fabriek verlaat met een milieuvriendelijker verf.

KLM-777 Amstelveen
(Foto Boeing via KLM - 2009)

Boeing 777-300 ER PH-BVD


De welkomstceremonie van het vliegtuig stond geheel in het teken van SkyTeam, de luchtvaartalliantie waar KLM lid van is. De SkyTeam-leden hebben namelijk afgesproken om, in aanloop naar het tienjarig jubileum van het verbond in 2010, één procent van hun vloot in de alliantiekleuren te schilderen.

Voor KLM betekent dit dat er in de toekomst nog een tweede vliegtuig met dit uiterlijk aan haar vloot wordt toegevoegd. De doop werd verricht door KLM’s Executive Vice President Operations, Ype de Haan, en de Managing Director van SkyTeam, Marie-Joseph Malé. Het SkyTeam kantoor is sinds kort op Schiphol gevestigd.

Duurzame verf

KLM gebruikt sinds vorig jaar duurzame, chromaatvrije verf. Deze verf vermindert de negatieve milieu-effecten van het verf- en stripproces. Ype de Haan: “Dergelijke ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie passen in het beleid van KLM om marktleider te zijn op het gebied van innovatie en zorg voor klimaat en milieu”.

In navolging op de ontwikkelingen bij KLM heeft nu ook vliegtuigfabrikant Boeing een nieuwe en milieuvriendelijker verf toegepast. De PH-BVD is het eerste vliegtuig ter wereld dat met deze verf de Boeing fabriek in Seattle verlaat.

de Haan Amstelveen
(Foto KLM - 2009)

Vlnr.: Ype de Haan, Executive Vice President Operations, Marie-Joseph Malé, Erik Varwijk, Executive Vice President Commercial


KLM heeft in totaal zeven toestellen van het type Boeing 777-300 ER besteld. Dit toestel is in zijn serie het efficiëntste en meest klimaat- en milieuvriendelijke vliegtuig en zorgt voor een brandstofbesparing van 25% ten opzichte van de vorige generatie vliegtuigen. In vervolg op haar actieve samenwerking met het Wereld Natuur Fonds in Nederland vernoemt KLM al haar Boeing 777-300 ER toestellen naar bekende nationale parken, zodat haar zorg voor de natuur tastbaarder wordt.

De PH-BVD is vernoemd naar het Nationaal Park Amboseli, in het thuisland van SkyTeam partner Kenya Airways. De eerste commerciële vlucht van het toestel is op 28 augustus naar Nairobi. Daar wordt dit vliegtuig in SkyTeam kleuren nogmaals feestelijk onthaald door de lokale KLM vestiging en de Kenya Wildlife Service.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.