Bijgewerkt: 1 december 2022

KLM verlaagt brandstoftoeslag

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
09-09-2008

In antwoord op de gedaalde brandstofprijzen verlaagt KLM de brandstoftoeslag op tickets met 4 euro per traject op intra-Europese vluchten, met 10 euro per traject op intercontinentale vluchten korter dan 9 uur en met 14 euro per traject op intercontinentale vluchten langer dan 9 uur.

Dit resulteert met ingang van vrijdag 5 september 2008 in een brandstoftoeslag van 37 euro per traject op vluchten binnen Europa, van 123 euro per traject op intercontinentale vluchten korter dan 9 uur en van 133 euro per traject op intercontinentale vluchten langer dan 9 uur.

Kubus Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

KLM kubus


Over de KLM

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en Transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 137 bestemmingen met een moderne vloot van 113 vliegtuigen en is met 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 841 bestemmingen in ruim 162 landen op zes continenten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

De KLM Groep behaalde in het boekjaar 2007/2008 een omzet van 8.0 miljard euro. Het positief bedrijfsresultaat bedroeg 553 miljoen euro en het netto resultaat 291 miljoen euro.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.