Bijgewerkt: 22 juli 2024

KLM trakteert senioren op 'luchtdoop'

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
20-07-2009

90 Senioren die nog nooit hebben gevlogen, hebben op zaterdag 18 juli 2009 hun 'luchtdoop' gekregen. Twee keer heeft een Fokker 50 een rondvlucht boven Nederland uitgevoerd. De “luchtdoop” is een van de evenementen rond de 90ste verjaardag van KLM.

senioren  Amstelveen
(Foto: Thomas Dorff - 2009)

Negentig senioren, die nog nooit hebben gevlogen, hebben hun 'luchtdoop' gekregen. Twee keer heeft een Fokker 50 een rondvlucht boven Nederland uitgevoerd. De 'luchtdoop' is een van de evenementen rond de 90ste verjaardag van KLM


De senioren zijn gekozen door leden van de Vereniging van Gepensioneerden der KLM maar hebben zelf niet gewerkt bij KLM. Zij hebben immers de groei van KLM van dichtbij meegemaakt als “getuige”, maar hebben de ervaring van het vliegen nooit opgedaan. KLM biedt hun de mogelijkheid het vliegen alsnog te ervaren met een rondvlucht boven Nederland.

Velen van de aanwezigen zagen voor het eerst met eigen ogen hun woonplaats vanuit de lucht. “Prachtig om Nederland vanuit de lucht te zien en dan in het bijzonder Terschelling, waar we jaren achtereen komen om vakantie te vieren”, sprak het echtpaar Bolink uit Lochem.

KLM wil met dit project laten zien dat vliegen nog steeds bijzonder is en wil dit delen met senioren die nog nooit hebben gevlogen. De gasten komen uit geheel Nederland, vormen een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking en variëren van begin zestig tot bijna honderd. Ze zijn enthousiast dat ze voor het eerst in een vliegtuig een rondvlucht mogen meemaken.

Fokker 50 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Een Fokker-50, PH-LXP KLM Cityhopper, landt op Schiphol


De heer Frédéric Gagey, financieel directeur van KLM, verwelkomde alle aanwezigen en sprak aan het einde van de dag van een zeer geslaagd evenement. Hij noemde het “een reis vol inspiratie” die geheel past in het thema van dit jubileumjaar voor KLM.

Op 7 oktober 2009 is het namelijk 90 jaar geleden dat de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) werd opgericht. KLM organiseert verschillende evenementen gedurende het jaar. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.klm.nl/dereis .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.