Bijgewerkt: 3 december 2023

KLM start lijndienst tussen Amsterdam en Liverpool

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
03-11-2008

KLM start met ingang van de zomerdienstregeling 2009 een nieuwe lijndienst tussen Amsterdam en Liverpool. Door KLM’s uitgebreide netwerk krijgt Liverpool een uitstekende verbinding met meer dan honderd bestemmingen wereldwijd.

Lennon  Amstelveen
(Foto Phil Smith- 2008)

De ingang van de John Lennon Airport in Liverpool


Liverpool is voor zowel zakenreizigers als toeristen een zeer interessante bestemming. De stad heeft zich de afgelopen jaren op zakelijk gebied sterk ontwikkeld. Liverpool is een van de snelst groeiende steden van het Verenigd Koninkrijk, ligt in de vierde stadsregio van dit land én is de culturele hoofdstad van Europa in 2008.

In de huidige economisch turbulente tijden blijft KLM haar hub in Europa versterken. Pieter Elbers, Senior Vice President Network van KLM: “Met de toevoeging van Liverpool als nieuwe bestemming verstevigt KLM haar positie in het Verenigd Koninkrijk. Deze regio is één van de belangrijkste markten in het omvangrijke netwerk van KLM.”

F-70  Amstelveen
(Wikipedia - 2008)

De Fokker 70 is een vliegtuig met twee straalmotoren en 70 zitplaatsen. De jet was ontwikkeld als een kleinere versie van de Fokker 100 jetliner, met 100 zitplaatsen. Fokker is in november 1992 begonnen met de ontwikkeling van de F-70, om de verouderde F-28 te vervangen met een meer moderne en zuinig vliegtuig


KLM cityhopper voert de nieuwe lijndienst vanaf 29 maart 2009 dagelijks uit met een Fokker 70. Met drie vluchten per dag wordt de markt uitstekend bediend, zowel voor lokaal vervoer als voor overstappers. Liverpool wordt de vijftiende bestemming van KLM in het Verenigd Koninkrijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.