Bijgewerkt: 22 september 2023

KLM start lijndienst op Calgary

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
10-12-2008

Calgary ligt in de Provincie Alberta, de vierde economische regio van Canada, die een sterke groei doormaakt. Calgary ligt ook in een strategische olie- en energiemarkt en door de vraag van klanten neemt het internationale vliegverkeer nog steeds toe. Het vrachtvervoer van en naar Calgary krijgt een impuls met deze nieuwe bestemming. Naast de zakelijke markt is ook de toeristische sector belangrijk. Toeristen uit de hele wereld komen naar de regio om onder andere de Canadese Rocky Mountains te bekijken.

Hartman  Amstelveen
(KLM - 2007)

Peter F. Hartman President and CEO KLM


“In de huidige economische situatie is het nog belangrijker om bestemmingen te kiezen die tegemoet komen aan de sterke vraag uit de markt. De toevoeging van Calgary aan ons netwerk verrijkt het product dat wij bieden. Onze klanten kunnen deze belangrijke Canadese regio straks namelijk met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam bereiken. Bovendien past deze ontwikkeling binnen onze ambitie om de Noord-Amerikaanse markt zo goed mogelijk te bedienen,” aldus KLM’s president-directeur Peter Hartman.

Vluchten tussen Europa en Noord-Amerika worden samen uitgevoerd met Northwest Airlines, KLM’s joint venture partner en dochteronderneming van Delta Air Lines. De start van de lijndienst op Calgary door KLM en Northwest Airlines is een nieuwe mijlpaal op een moment dat Delta Air Lines, Air France en KLM de intentie hebben om hun krachten te bundelen in een toonaangevende en unieke Noord-Atlantische joint venture.

330  Amstelveen
(Wikipedia - 2007)

Een Airbus A330-200 (PT-MVL) van TAM (Transportes Aéreos Marília) Airlines (van de Republiek van Paraguay) tijdens de landing op London Heathrow Airport


Met 254 rechtstreekse transatlantische vluchten per week bedienen KLM en Northwest Airlines in totaal 24 gezamenlijke bestemmingen in de Noord-Amerikaanse en Europese markt. Air France en KLM bieden in totaal 60 vluchten per week aan tussen de hubs CDG en AMS en vier bestemmingen in Canada. Calgary heeft al van 1986 tot 1996 deel uitgemaakt van het KLM-netwerk en wordt de 61e intercontinentale bestemming van KLM.

Vluchtinformatie

- De eerste vlucht naar Calgary (YYC) vertrekt op 3 mei 2009 vanaf Schiphol

- De lijndiensten wordt vijfmaal per week uitgevoerd op de dagen 2, 3, 4, 5 en 7 en komen op een voor zakelijk vervoer gunstig tijdstip aan

- Het vliegtuigtype is een Airbus 330-200, met 30 stoelen in de World Business Class en 221 stoelen in de Economy Class

- De vluchtnummers worden KL0677 (AMS - YYC) en KL0678 (YYC - AMS)

- De schema vertrek- en aankomsttijden (lokale tijden) zijn:

o    AMS-YYC  15.20 – 16.20 uur

o    YYC-AMS  18.05 – 10.55 uur

Website: Calgary AirportAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.