Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM start lijndienst in 2012 naar Lusaka in Zambia

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
23-11-2011

KLM start per 15 mei 2012 de eerste vlucht naar Lusaka, Zambia. De vluchten zijn vanaf vandaag te boeken in de reserveringssystemen en op www.klm.com . Lusaka wordt KLM’s 72e intercontinentale bestemming.

Lusaka wordt drie maal per week aangeboden met een Airbus A330-200. Het toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 213 in de Economy Class. Vlucht KL561 vertrekt vanaf 15 mei 2012 op dinsdag, donderdag en zaterdag om 12.30 uur vanaf Schiphol en komt dezelfde dag in Lusaka aan om 22.10 uur. De retourvlucht KL562, vertrekt uit Lusaka om 23.55 uur op dinsdag, donderdag en zaterdag en komt de volgende dag aan in Amsterdam om 09.55 uur.


Grotere kaart weergeven Kenneth Kaunda International Airport in Lusaka

Zambia is een land met een sterke economische groei dankzij haar mijnbouw. Bovendien wordt met deze nieuwe KLM bestemming de opkomende bloemenindustrie in Zambia rechtstreeks verbonden met Nederland, het grootste bloemen knooppunt van de wereld.

Ook in toeristisch opzicht biedt Zambia veel mogelijkheden. Het toerisme is in Zambia met name geconcentreerd rond de stad Livingstone. Deze stad bevindt zich aan de oever van de rivier de Zambezi vlak bij de bekende Victoria Watervallen.

KLM biedt met Kenya Airways nog dertien vluchten per week naar Lusaka via Nairobi. Dankzij het samenwerkingsverband met Kenya Airways, bieden KLM en Air France een uitgebreid netwerk aan in Afrika. Vanaf de hub Nairobi worden onder andere Harare, Mombasa, Lilongwe en Bujumbura met Kenya Airways aangeboden.

Kenneth Kaunda International Airport (IATA: LUN, ICAO: FLLS) is een internationale luchthaven in Lusaka, Zambia en was het centrum van Zambian Airways. Vroeger heette Lusaka International Airport, nu is Kenneth Kaunda International Airport. De luchthaven werd omgedoopt ter ere van de eerste president van de Republiek Zambia, dr Kenneth Kaunda door Zijne Excellentie de heer Michael Sata Chilufya, de vijfde republikeinse president van Zambia.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.